12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTendintele primaverii 2006

Tendintele primaverii 2006

Ce trebuie sa faceti in aceasta primavara pentru a fi la moda? Designerul craiovean Mircea Barbulescu a acceptat sa ofere cititoarelor GdS câteva sfaturi in privinta tendintelor vestimentare din sezonul primavara-vara 2006. Spre disperarea barbatilor, se pare ca fustele mini si pantalonii cu talie foarte joasa nu mai au ce cauta in garderobele femeilor.


Craiova nu duce lipsa de magazine care sa comercializeze articole vestimentare. Frumos etalate pe manechine (de plastic), toate sunt etichetate ca fiind produsul de care aveti nevoie, de aceea uneori este destul de dificil sa faceti alegerea potrivita. Ochiul critic al unui designer nu se poate insa insela. „Sezonul acesta, doamnele si domnisoarele ar trebui sa-si indrepte atentia catre croielile simple, care sa evidentieze talia“, a precizat designerul Mircea Barbulescu. Daca vara trecuta imbracamintea lasa sa se vada cât mai mult din trupurile reprezentantelor sexului frumos, anul acesta rochiile sau fustele foarte scurte au cazut in dizgratia creatorilor de moda. Nici pantalonii cu talie foarte joasa nu mai sunt la moda, locul lor fiind luat de cei cu talie normala. Evitate ar trebui sa fie si imprimeurile florale stridente. Este adevarat ca se poarta articolele vestimentare cu diverse aplicatii, dar atâta timp cât exista si un simt al masurii.


Designerul craiovean are câteva solutii si pentru acelea dintre dumneavoastra care nu dispun de un buget generos. „O pereche de blugi drepti poate deveni foarte interesanta daca va puneti imaginatia la treaba. Oricine poate realiza câteva aplicatii cu ce gaseste prin casa: margele, paiete“, a afirmat acesta. Iar pentru o seara in club nu trebuie decât sa asortati respectiva pereche de blugi cu o camasa uni sau un top simplu. Atentie insa, o tinuta ar trebui sa aiba un singur centru de atentie. Astfel, daca imbracati o fusta scurta, nu optati pentru o bluza cu un decolteu adânc.


Mircea Barbulescu are sfaturi si pentru doamnele si domnisoarele care vor sa fie seducatoare. „Transparenta este mai sexy decât goliciunea“, a precizat acesta. Astfel, pentru o petrecere selecta, creatorul de moda va recomanda o rochie lunga (cu sau fara crapaturi) cu un decolteu adânc, care sa va puna in evidenta talia.


Va place sa va croiti singura hainele? Iata care sunt materialele spre care ar trebui sa va indreptati atentia. „Se poarta dungile, croseturile si materialele din fir natural. O bluza crosetata, de exemplu, poate fi suprapusa peste o camasa din bumbac. De evitat ar fi materialele elastice, gen lycra“, a afirmat designerul. Foarte apreciate in sezonul trecut, accesoriile au ramas in top si primavara aceasta. „Accesoriile pot da culoare unei tinute fade. O cravata, o esarfa sau un colier alese cu grija va pot salva indiferent de situatie“, a completat creatorul.


In ceea ce priveste culorile, acum este momentul sa va puneti in valoare, pentru ca nuanta vedeta a sezonului este rosu (cine va mai putea trece neobservata in aceasta culoare?).


In prezent, Mircea Barbulescu lucreaza de zor la colectia toamna-iarna 2006 cu care se va prezenta la festivalul Romanian Fashion Week, ce se va desfasura in luna mai la Iasi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS