10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPantofii - o adevarata comoara

Pantofii – o adevarata comoara

Ii vedem, ii admiram, ne indragostim pe loc si când se poate ii cumparam. Daca am putea si o pereche pe zi, dupa buget… Pantofi, pantofi… si iar pantofi. Pentru unele doamne, pantofii sunt o adevarata pasiune, aproape o obsesie. Pentru unii stilisti sunt arta si afacere.


Este si cazul lui René Caovilla, unul dintre cei mai cunoscuti creatori de pantofi din lume, regele sandalelor-bijuterie, care a pus bazele unei expozitii personale permanente cu creatiile proprii, in vila sa din apropiere de Venetia.


Un muzeul al minunilor, un adevarat paradis de tentatii, care i-ar oferi lui Sigmund Freud multe ocazii pentru a-si verifica teoriile despre placerea de a-si baga piciorul intr-un pantof si despre fetisism. Muzeul Caovilla va fi inaugurat oficial in luna septembrie si va avea printre exponate si genti pretioase si bijuterii. Insa adevaratii protagonisti ai expozitiei sunt pantofii. Din atelierele designerului italian ies zilnic 300 de perechi de pantofi, un numar limitat, deoarece toate sunt elaborate si finisate manual. Este vorba de sandale speciale, de 35.000 de euro, cu diamante adevarate incrustate, care sunt extrem de populare printre printesele arabe sau indiene. In muzeu, pot fi admirate 3.000 de perechi de pantofi de vis, o adevarata comoara, care va deveni in curând loc de pelerinaj pentru doamnele din intreaga lume.


Pantofii – slabiciunea reprezentantelor sexului frumos


Referindu-se la motivul pentru care pantofii reprezinta o tentatie atât de mare pentru doamnele de toate vârstele, Paola Jacobbi, jurnalista si autoarea unei carti de succes traduse deja in 13 limbi, „Voglio quelle scarpe!“ – „Vreau pantofii aceia“, a oferit o varianta de raspuns iesita din tipare. De la mocasini la cizmele cu toc, „pantofii sunt un accesoriu pe care il purtam aproape de corp si care nu pun in discutie imaginea pe care o avem despre noi. Fiecare femeie se simte ori prea grasa, ori prea slaba, ori prea inalta, ori prea scunda. Iar pantofii nu dezvaluie aceste nesigurante“. Si asta nu este tot. „Barbatii isi doresc acesti pantofi, iar femeile, in mod inconstient, stiu asta. Pentru ca pantofii sunt sexy si confera o nota de senzualitate“. In opinia lui Jacobbi, „pantofii poseda virtuti magice, ne fac sa ne simtim splendide sau sexy, rafinate sau sportive“, virtuti pentru care orice femeie ar fi in stare de cele mai mari sacrificii.


Divele – victimele incaltamintei


Acestei pasiuni de necontrolat nu i-au rezistat nici marele dive din trecut, dar mai ales din prezent. De la Marlene Dietrich la Greta Garbo, de la Penelope Cruz la Sarah Jessica Parker, toate vedetele s-au lasat cucerite de aceasta obsesie. Cele mai cunoscute sunt, printre altele, Imelda Marcos, vaduva fostului dictator filipinez Ferdinando Marcos, care a recunoscut, la vremea sa, ca poseda 3.000 de perechi de pantofi, „un nimic“ daca ne gândim la cele 10.000 de perechi de incaltaminte al caror proprietar este vedeta Mariah Carey. O slabiciune pentru pantofi are si frumoasa jucatoare de tenis Maria Sharapova, care a marturisit recent: „Nu am numarat niciodata câte perechi am, poate sunt zeci sau chiar sute. Eh, ce sa mai, pantofii ma scot din minti“. Atât pentru femei, cât si pentru barbati, pantofii sunt un accesoriu vestimentar fara de care nu pot „porni“ in lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS