12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReguli pentru dieta la birou

Reguli pentru dieta la birou

Munca la birou este unul dintre cei mai mari dusmani ai siluetei. Când stati toata ziua pe scaun, mâncând prajituri aduse de colegele care isi serbeaza ziua si bând sucuri indulcite de la tonomat, sansele dumneavoastra de a mai duce dieta la bun sfârsit scad drastic. Dar se poate!


Regula 1: Luati micul dejun!


Cei care iau micul dejun dimineata au rezultate mai bune la teste, se concentreaza mai bine si au mai multa energie intreaga zi, fara sa simta nevoia de a se „indopa“ cu mâncare. Daca nu va place sa mâncati la prima ora, luati dupa dumneavoastra o punga de cereale si un iaurt si luati masa atunci când ajungeti la birou.


Regula 2: Luati prânzul!


Aduceti-va de acasa mâncare pentru prânz, ca sa nu fiti obligata sa apelati la restaurantele cu livrare la domiciliu. In felul acesta veti inlocui treptat pizza si papanasii cu brânza de vaci cu sandvisuri cu pui si veti putea fi sigura ca ati folosit cele mai bune si mai sanatoase ingredinte, fara sa fie nevoie sa dati bacsis la final.


Regula 3: Luati-va un partener!


O colega cu capul pe umeri va poate fi de mare ajutor, pentru ca va va incuraja sa rezistati poftelor care va apuca exact când aveti vointa mai slaba. In timpul pauzei de prânz puteti mânca ceva rapid, folosind restul timpului pentru o plimbare scurta impreuna cu partenera dumneavoastra de cura.


Regula 4: Iesiti la restaurant!


Nu trebuie sa mâncati pâna nu mai puteti si nici sa comandati lucruri contrare dietei alese, dar iesind la restaurant veti savura cu adevarat mâncarea si veti invata noi moduri de preparare a mâncarurilor dietetice. Cel mai bine este sa va decideti ce veti comanda inainte sa ajungeti la restaurant, altfel riscati ca meniul sa va nauceasca si sa uitati ca ati inceput vreodata o cura.


Regula 5: Identificati cauzele


Stabiliti-va câteva obiective si apoi vedeti care sunt lucrurile care va tin din atingerea lor. Fie ca este vorba de lipsa de miscare, fie ca de vina sunt cartofii prajiti pe care ii aduce colega de birou la serviciu, fie ca seful dumneavoastra va face sa vreti sa terminati toata ciocolata din magazin, cauza trebuie indepartata.


Regula 6: Ridicati-va!


La fiecare doua ore ridicati-va de pe scaun si faceti câtiva pasi. La fiecare a doua pauza faceti câteva exercitii de streching, care sa va „trezeasca“ musculatura si care sunt si foarte eficiente in lupta contra varicelor la care sedentarii sunt expusi. Faceti stretching de cel putin trei ori pe zi!


Regula 7: Luati-o intotdeauna pe scari!


Chiar daca lucrati la etajul zece al unei cladiri, tot puteti sa luati liftul pâna la cinci si de-acolo sa urcati singura. E ca si cum ati avea o sala de gimnastica in mijlocul biroului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU