10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

IA TE UITA!

Pro TV-ora 20.30


Regii Desertului


Regia: David O. Russell


In rolurile principale: George Clooney, Mark Wahlberg, Ice Cube


Actiune – 1999


Imediat dupa sfârsitul razboiului din Golf, patru soldati americani, inchipuindu-si ca Irakul e plin de bogatii furate din Kuweit, vecinul sau prosper, vor sa plece acasa cu o prada de razboi. Ei descopera o harta cu locul unde se afla ascuns aurul transferat de Saddam in Irak si pleaca in cautarea lui. Dar nimic nu decurge conform planului. In Irak incepe masacrul civililor, in loc de comori gasesc o saracie crunta, iar ei abia acum incep sa inteleaga ce inseamna razboiul pentru civili.


Initial, cei patru cred ca aventura lor nu va dura mai mult de câteva ore, insa planul lor se dovedeste a nu fi floare la ureche. In plus, sunt permanent hartuiti de corespondentii de razboi, in special de Adriana Cruz (Nora Dunn), o reportera avida de stiri in exclusivitate, pe care, desi fac totul sa o evite, o intâlnesc de mai multe ori.


Plini de entuziasm si, mai ales, mânati de speranta ca se vor imbogati, cei patru soldati (dintre care unul este ucis) patrund pe teritoriul Irakului unde, o data cu aurul, descopera ce inseamna viata civililor irakieni si cât de tragica e realitatea intr-o tara care poarta un razboi si cu… ea insasi.


Filmul a fost notat pe site-ul de specialitate cu 7,3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU