10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCeai verde pentru o silueta armonioasa

Ceai verde pentru o silueta armonioasa

Ceaiul verde are multiple beneficii atât in ceea ce priveste sanatatea, cât si in ceea ce priveste accelerarea metabolismului si silueta. Proprietatile sale terapeutice miraculoase se datoreaza, in primul rând, faptului ca ceaiul verde sufera cele mai putine transformari, nefiind fermentat. Ceaiul verde poate fi, prin urmare, folosit ca adjuvant in orice cura de slabire, având, in acelasi timp, proprietati miraculoase in mentinerea sanatatii si tonusului in general.


Polifenolii (sau EGCG) continuti in ceaiul verde maresc energia organismului si ajuta la arderea grasimilor si caloriilor. Se pare ca un consum mediu de doua cani de ceai verde pe zi ajuta la arderea a 100 de calorii in plus pe zi.


Dar care sunt, de fapt, motivele pentru care ceaiul verde ajuta la mentinerea siluetei si la accelerarea metabolismului?


• Ceaiul verde stimuleaza ficatul si intregul sistem digestiv;


• Consumul de ceai verde regleaza tranzitul intestinal;


• Consumul de ceai verde are efect de contracarare a stresului, unul dintre factorii care contribuie la surplusul de greutate;


• Ceaiul verde actioneaza la deblocarea rinichilor, prevenind astfel retentia de apa;


• Consumul de ceai verde reduce formarea colesterolului.


E bine sa consumam ceai verde


 


Momentul cel mai potrivit pentru consumul de ceai verde este inainte de masa, ceaiul verde având efect de inhibare a poftei de mâncare. Prin urmare, cu aproximativ o jumatate de ora inainte de masa, puteti incerca sa beti o cana de ceai verde la temperatura camerei pentru a va diminua pofta de mâncare.


Se recomanda consumul a doua, trei cani de ceai verde pe zi, de preferinta inainte de ora 17.00. Consumul de ceai verde dupa ora 17.00 poate provoca insomnii sau va poate afecta calitatea somnului. Este bine sa fiti atenti la nivelul de concentratie a ceaiului – nu lasati ceaiul la infuzat mai mult de zece minute. De asemenea, este de preferat sa consumati ceai verde sub forma de frunze uscate in loc de pliculete de ceai verde.


Dupa o cura de o luna de doua – trei cani de ceai verde pe zi, faceti o pauza de trei zile si apoi reincepeti cura marind consumul de ceai verde pâna la cinci – sase cani. Mariti consumul de ceai verde cu o cana pe saptamâna, pentru a vedea care este toleranta organismului dumneavoastra la teina. Consumul excesiv de teina poate provoca stari de nervozitate, panica sau insomnii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS