Acasă Magazin Scurte stiri

Scurte stiri

O familie de kurzi se deplaseaza in patru labe


BBC va difuza un documentar despre o familie de kurzi care ii intriga pe cercetatori. Este vorba de cinci frati care merg doar in patru labe, informeaza site-ul Skynet.be. Acestia sufera de o anomalie genetica si retardare mintala. Trei dintre ei se deplaseaza doar in patru labe, cu picioarele indoite, iar ceilalti doi pot face câtiva pasi in picioare, cu capul aplecat si genunchii indoiti. Fratii au vârste cuprinse intre 18 si 34 de ani si traiesc intr-un sat din sudul Turciei. Ei se deplaseaza sprijinindu-se in palme, cu degetele in aer. Potrivit antropologului Nicolas Humphrey, care a contribuit la acest documentar, cele cinci persoane au un comportament primitiv, inscris in genele umane, insa abandonat de-a lungul evolutiei.


Nou record mondial la piercing


Un frizer din oraselul britanic Sunderland a reusit sa isi doboare propriul record mondial, infingându-si peste 1.000 de piercing-uri in bust si brate si asta fara intrerupere. Dupa cum informeaza Krone.at, intentia britanicului este de a atinge cifra record de 3.000 de piercing-uri, insa dupa noua ore de „gaurire“ i s-a facut rau si a trebuit sa intrerupa procedura. „Un om normal ar fi rezistat cel mult zece minute la o astfel de interventie“, a spus Charlie Wilson, responsabil cu „infiptul“ piercing-ului. In medie, Kam Ma a fost „ingaurit“ de peste 100 de ori pe minut. Precedentul record al lui Ma era de 600 de piercing-uri, stabilit in mai 2002. Performerul spune ca nu mai simte nici o durere când isi infinge un inel in piele. „Când port astfel de inele ma simt ca si cum as purta o armura“, a marturisit el.


„Blondina din adâncuri“ – un nou crustaceu descoperit de cercetatori


Cercetatorii francezi au descoperit o noua specie de crustaceu pe fundul Oceanului Pacific, care poate fi numit, fara indoiala, „blondina din adâncuri“. Dupa cum informeaza Krone.at, crustaceul masoara 15 centimetri in lungime, nu are ochi, iar membrele sale sunt acoperite cu peri blonzi. Noul crustaceu, necunoscut pâna acum, a primit numele „Kiwa hirsuta“, numele polinezian al zeitei crustaceelor. Potrivit biologului marin Michel Segonzac, de la institutul francez IFREMER, „Kiwa hirsuta“ a fost descoperit inca din martie 2005, la 1.500 de kilometri de Insulele Pastelui din Pacific. Ineditul crustaceu traieste la o adâncime de 2.300 de metri si, in ciuda „pletelor“ sale blonde, seamana foarte mult cu un homar. Asemanarile se limiteaza insa doar la aspectul exterior, deoarece cercetatorii nu au putut determina o relatie de rudenie intre cele doua „creaturi“, astfel ca au fost nevoiti sa creeze o noua familie de crustacee.

Exit mobile version