12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Crocodilul nou-nascut e de trei ori mai mare decât oul, din care abia a iesit.


Cel mai mare ochi este cel al caracatitei, diametrul lui ajunge la 40-50 cm.


Forma hidrodinamica ideala si greutatea specifica mica a delfinilor le permit sa se miste prin apa cu o viteza de pâna la 50 km pe ora.


Delfinii respira aer si de aceea ies la suprafata o data pe minut. In imprejurari exceptionale se pot afla sub apa pâna la sase-sapte minute.


Auzul fin al delfinilor se explica prin aceea ca ei sesizeaza undele sonore nu numai cu organul lor acustic, dar si cu tot corpul, mai cu seama cu pielea de pe cap.


Boris Becker este un alt detinator de record in lumea tenisului. In 1985 a devenit primul german si primul jucator neclasat care a câstigat turneul de la Wimbledon.


Steffi Graf a câstigat cel putin sapte turnee pe an timp de 10 ani succesiv, intre 1986-1996.


Alaturi de Don Budge si Roy Emerson, americanul Andre Agassi este unul dintre putinii jucatori care au câstigat toate titlurile de Grand Slam si primul in 31 de ani care a reusit acest lucru.


Locul favorit pentru relaxare al Serenei Williams este oglinda de la ea de acasa, in timp ce sora ei Venus sustine ca locul ei favorit este oriunde sunt acceptate cartile de credit.


In 1901, luminile pentru pomul de Craciun sunt introduse de Edison General Electric Co.


Tot in 1901 a fost efectuata prima operatie estetica de catre Hollander. Operatia a fost facuta in Berlin pentru un aristocrat polonez.


In 1901 a fost folosita, in Paris, pentru prima data, o masina pentru fuga de catre trei spargatori de banci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS