14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHollywoodul si-a premiat esecurile

Hollywoodul si-a premiat esecurile

Paris Hilton si Tom Cruise au fost sâmbata seara „fericitii“ câstigatori ai premiilor Zmeura de Aur. Alaturi de ei, alte nume sonore, precum Nicole Kidman sau Jenny McCarthy, au primit nedorita statueta din plastic aurit.


Paris Hilton si Tom Cruise s-au aflat pe lista „marilor câstigatori“ ai celei de-a 26 ceremonii de decernare a deloc râvnitelor Golden Raspberry Awards, care premiaza cele mai proaste filme si cei mai netalentati actori din anul care a trecut. Premiile, care le parodiaza pe cele ale Academiei Americane de Film, sunt decernate de Fundatia Zmeura de Aur (Golden Raspberry Award Foundation) incepând din 1980, cu o zi inainte de marea ceremonie a premiilor Oscar. Insa, spre deosebire de Oscaruri, vedetele hollywoodiene rareori se prezinta sa-si primeasca trofeele din plastic aurit, al caror pret este estimat de organizatori la 4,97 dolari bucata. In acest an, pe lista premiantilor s-a aflat si mostenitoarea imperiului Hilton, care a fost desemnata cea mai proasta actrita intr-un rol secundar. Megastarul Tom Cruise s-a impus la nou-infiintata categorie a „celei mai enervante tinte a tabloidelor“, unde a fost nominalizat alaturi de viitoarea sa sotie Katie Holmes. „Dirty Love“, pelicula care a facut incasari in valoare de doar 58.116 dolari, a fost desemnat cel mai prost film al anului. Pe lânga aceasta nu prea onoranta distinctie, filmul, anuntat ca o „poveste moderna a Cenusaresei“, s-a ales cu alte trei trofee, dintre care premiul pentru cea mai proasta actrita in rol principal, trofeu adjudecat de fostul iepuras Jenny McCarthy, precum si premiul pentru cel mai prost scenariu, scris de aceeasi Jenny. Si, ca si cum nu era suficient, pelicula care prezinta povestea unei femei fotograf care se razbuna pe iubitul ei infidel a primit si premiul pentru cea mai proasta regie, gratie fostului sot al lui Jenny, John Asher.


Will Ferrell si Nicole Kidman – cel mai nereusit cuplu de pe marele ecran


Trofeul pentru cel mai prost actor in rol principal i-a revenit lui Rob Schneider pentru prestatia din „Deuce Bigalow: European Gigolo“. Organizatorii premiilor, decernate sâmbata seara la Ivar Theatre, au declarat ca 2005 a fost „un an prost pentru filme“, ceea ce inseamna ca a fost un bun pentru Zmeura de Aur. Din lista esecurilor hollywoodiene din 2005 amintim „Son of the Mask“, desemnat cea mai proasta continuare a unui film, ca sa nu mai vorbim de „House of Wax“, a carui vedeta, Paris Hilton, a primit premiul pentru cea mai proasta actrita in rol secundar. Productiile cu buget astronomic nu au fost nici ele scutite la ceremonie. Hayden Christensen a fost desemnat cel mai prost actor intr-un rol secundar pentru prestatia din „Star Wars: Episode III Revenge of the Sith“, in rolul lui Anakin Skywalker. De altfel, Christensen nu se afla la prima sa „reusita“. In 2003, el a primit acelasi premiu, pentru acelasi rol, de data aceasta insa in „Star Wars: Episode II Attack of the Clones“. Will Ferrell si Nicole Kidman au fost desemnati cel mai nereusit cuplu de pe marele ecran, dupa prestatia lor din „Bewitched“. Anul trecut, ceremonia a fost dominata de „Catwoman“, cu Halle Berry. Actrita câstigatoare a unui Oscar este a doua vedeta din istoria premiilor „Razzie“ care a venit sa-si ridice „premiul“ personal. La fel ca si nominalizarile, premiile „Zmeura de Aur“ sunt stabilite de catre 750 de specialisti, printre care se afla jurnalisti de film, profesionisti in cinematografie si chiar fani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS