14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Craiovean prins cu tigari de contrabanda


Un craiovean a fost depistat ieri, la Turceni, de politistii gorjeni de la Circulatie, in timp ce transporta 5.500 de pachete cu tigari de contrabanda in portbagajul masinii sale. Autoturismul ii apartine lui Florian Cristea Farcas, de 35 de ani, care le-a declarat initial politistilor ca a luat tigarile fara timbru din Petrosani, pentru un bunic. Ulterior, tânarul a recunoscut ca a achizitionat marfa dintr-o statie PECO, contra sumei de 1.380 de euro si ca urma sa vânda tigarile la Craiova, cu 10.500 de lei pachetul. Marfa a fost confiscata si i s-a aplicat o amenda de 300.000 de lei. (E.M.) 


Trei dosare penale intr-o noapte


Politistii l-au depistat sâmbata seara in Bechet pe Florin Andrei, de 33 de ani, din Craiova, in timp ce conducea o Dacie 1310 având o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat. Doua ore mai târziu, in comuna Calarasi, a cazut in mâinile politistilor Ionut Alin Ardeleanu, de 22 de ani, din localitate, aflat la volanul unei Dacii, având o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ambii soferi au fost condusi la spital, unde li s-a recoltat sânge in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. In aceeasi noapte, Dorinel Oprea, de 28 de ani, din Sadova, a fost prins de politisti in timp ce se plimba cu masina prin localitate fara sa posede permis de conducere. Cei trei soferi s-au ales cu dosare penale.(A.D.) 


Cu viza falsa la munca in Serbia


O tânara din judetul Dolj si-a falsificat viza de sedere pentru a putea munci ilegal in Serbia. Dupa ce si-a gasit un loc de munca, femeia s-a gândit sa-si prelungeasca vizita si a hotarât sa faca modificari in acte. Cornelia Stan, de 29 de ani, din localitatea Malaiesti, judetul Dolj, a fost oprita ieri de politistii de frontiera de la PF 1. Oamenii legii au constatat ca in pasaportul tinerei sunt aplicate doua vize colant ale Uniunii Serbia-Muntenegru, la care au fost modificate datele de valabilitate. Politia continua cercetarile in cazul savârsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. (L.G.)


 Batut fara motiv


Un copil al strazii care muncea cu ziua pe la mai multi localnici din Bariera Vâlcii a ajuns la spital dupa ce ar fi fost batut din senin de un barbat. Costi, de 14 ani, din localitatea Salcia, judetul Teleorman, spune ca a crescut la casa de copii, pentru ca parintii l-au abandonat de când era mic. Asa a ajuns in Craiova, iar dupa ce a implinit 14 ani a ramas pe drumuri. Duminica treceam pe drum si un om mai in vârsta s-a luat dupa mine si m-a lovit cu o bâta in cap si peste mâini. Nu stiu ce a avut cu mine, m-a batut fara motiv. Asa am ajuns la spital“, a spus Costi. Baiatul a fost internat la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova cu traumatism cranio-cerebral. (M.C.)


 


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS