Acasă Local Dolj Scurte stiri

Scurte stiri

Angajata a UM Sadu ucisa de tren


O angajata a UM Sadu a fost accidentata mortal ieri de un tren personal care trecea prin Statia CFR Bumbesti Jiu. Iulica Dumitru avea 41 de ani si se afla pe peronul statiei din Bumbesti, in asteptarea unui tren. Femeia nu a apreciat foarte bine distanta fata de liniile de cale ferata, usa unui tren de persoane care a trecut prin zona izbind-o in cap pe angajata UM Sadu. In urma impactului, Iulica Dumitru a suferit un traumatism cranian acut deschis sever, fiind transportata pentru o interventie chirurgicala la Spitalul Judetean din Târgu Jiu. In ciuda eforturilor medicilor, ranita a decedat in timpul operatiei. (E.M.) 


Manele la tribunal


Doi tineri de etnie roma au alertat ieri jandarmii care asigura paza si ordinea in cadrul Tribunalului Dolj. Ei si-au parcat autoturismul lânga gardul instantei, au lasat geamurile jos si au dat muzica la maximum, refuzând sa plece. In timp ce in salile de judecata se desfasurau sedintele de judecata, din difuzoare rasunau manele. Initial, jandarmii au crezut ca tinerii au o dedicatie speciala pentru vreun arestat aflat in incaperea detinutilor, pentru ca se intâmpla frecvent ca unii sa incerce sa ia legatura in diferite feluri cu cei din familie, aflati in spatele gratiilor. Romii au fost avertizati sa opreasca muzica si sa paraseasca zona pentru ca tulbura linistea publica. Pentru a fi mai convingatori si siguri ca nu se va produce un scandal, jandarmii au cerut intariri. Incidentul sa dovedit la final a fi o gluma proasta.(M.C.) 


Dosar penal pentru provocare ilegala de avort


O gorjeanca acuzata ca si-ar fi provocat un avort este cercetata de politie. Nina Stancioi, de 43 de ani, din Ticleni, a fost adusa in urma cu doua zile la Sectia obstetrica-ginecologie a Spitalului Judetean din Târgu Jiu, medicii constatând ca pacienta suferise un avort. Femeia a fost transportata la spital chiar de catre sot. Acesta le-a adus cadrelor medicale si fatul decedat. Medicii legisti urmeaza sa stabileasca vârsta fatului si daca micutul traia când a fost abandonat. (E.M.) 


Casa prabusita la Mârsani


Casa Ecaterinei Titiriga, de 59 de ani, din localitatea doljeana Mârsani s-a prabusit marti seara. Dupa spusele primarului din localitate, cauza prabusirii o reprezinta uzura imobilului care nu avea fundatie. Evenimentul este cu atât mai grav cu cât femeia este vaduva, iar starea sanatatii ei este precara. „O singura camera a mai ramas in picioare. Când s-a intâmplat, familia era in jurul femeii pentru ca aceasta este in coma de doua, trei zile“, a precizat Constantin Ghencioiu, primarul comunei Mârsani. Acesta a spus ca a mers la fata locului, unde a dispus curatarea terenului si recuperarea caramizilor. Urmeaza ca primaria sa intocmesca un raport prin care sa informeze comisia judeteana pentru situatii de urgenta despre cele intâmplate. Primaria Mârsani va ajuta familia Ecaterinei Titiriga, oferind ciment, lemne si pietris pentru refacerea casei.(R.P.) 


Comisarul Dinu, mutat de la Circulatie


Comisarul de politie Ion Dinu, ofiterul implicat anul trecut intr-un accident rutier soldat cu ranirea unei tinere, a fost mutat de la Serviciul Politiei Rutiere. Oficial, comisarul Dinu a solicitat transferul pe un post de sef de birou la Serviciul Administrativ din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj. Conducerea politiei doljene i-a aprobat transferul, considerând ca postul i se potriveste, având in vedere si pregatirea sa de baza, aceea de inginer. (A.D.) 

Exit mobile version