12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

IA TE UITA!

HBO – ora 20.00


Comoara nationala


Regia: Jon Turteltaub


In rolurile principale: Nicolas Cage, Sean Bean, Diane Kruger


Aventuri – 2004


„Comora nationala“ este un film despre un jaf de inalta clasa combinat cu o cautare disperata a unei comori stravechi. Tehnici moderne supersofisticate pentru descoperirea unui mister de doua mii de ani, totul pe un fundal in care apar cele mai faimoase monumente, asezari si repere-simbol din istoria Americii.


Din misterele acoperite de trecerea timpului apare un film modern de actiune despre o vânatoare de comori. Nicolas Cage, laureat al premiului Oscar, interpreteaza rolul lui Benjamin Franklin Gates, un barbat care si-a petrecut toata viata incercând sa descopere o comoara in a carei existenta putini mai cred. Este vorba de comoara Templierilor, care se crede ca ar fi fost ascunsa in America. De sase generatii, familia Gates incearca sa o descopere folosindu-se de indiciile lasate de parintii fondatori ai Americii.


De aceasta data, Ben Gates are o cheie a misterului. Stie ca exista o harta a comorii chiar pe spatele Declaratiei de Independenta. Din pacate, ceea ce stie el au aflat si altii, printre care cel mai aprig dusman al lui, personaj interpretat de Sean Bean. Ben se confrunta cu o dilema teribila. Fie trebuie sa fure cel mai sfânt simbol american din locul in care este pazit de un echipaj si de un sistem de securitate de nivel intâi, fie sa lase pretiosul document si comoara in mâinile vânatorilor de comori pentru care scrupulele nu exista nici macar ca termen de dictionar.


Gates desfasoara o cursa contra cronometru impotriva dusmanilor si impotriva autoritatilor.


Alaturi de el este prietenul Riley (Justin Bartha), un „vrajitor“ in ale tehnicii de vârf, si atragatoarea, dar nestiutoarea Abigal Chase (Diane Kruger), muzeograf specializat in conservare la Arhivele Nationale Americane. Vor putea ei sa implineasca un vis care a imbatat mintile istoricilor si arheologilor care au plecat de veacuri pe urmele templierilor? Sau ambitiile celor mai rapace cautatori de comori? Declaratia de Independenta chiar il poate duce pe Ben pâna la comoara?


Filmul a fost notat pe site-ul de specialitate cu 6,8.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS