16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO casa in stil oriental

O casa in stil oriental

Nu trebuie sa va imaginati ca e necesar sa imbracati un kimono sau sa stati pe tatami si sa beti ceai pentru a avea un aer oriental in propria casa. Iata câteva notiuni si reguli de estetica, de mod de viata, de ergonomie, pentru a da un aer diferit locuintei.


Stilul japonez


Reprezentativa pentru interiorul japonez este acoperirea podelelor cu tesaturi din fibre naturale numite tatami. Culorile care se regasesc in materiale naturale, cum ar fi bambusul si piatra, sunt folosite pentru a crea o atmosfera tihnita. Finisaje cu aer modest, paravane shoji, fotolii si masute joase, care in ansamblul traditional sunt completate cu perne care tin loc de scaune la servirea mesei.


Lumina este un element principal si este intotdeauna filtrata prin storuri din fibre naturale. Lampile din hârtie de orez, dotate cu becuri de putere mica, au rolul lor in estetica ansamblului. Tesaturile de matase brodata (ca cele folosite la kimonouri) pot fi inramate si expuse ca obiecte de arta si tot adevarate obiecte de arta sunt vasele de ceramica.


In alegerea culorilor, cautati umbre de gri, brunuri si verde, câteodata cu mici accente de culori stralucitoare, florale. In ceea ce priveste accesoriile, interiorul japonez include adesea elemente naturale, elementele legate de apa fiind foarte apreciate nu numai pentru estetica, ci si pentru sentimentul de calm si de conectare cu natura.


Stilul chinezesc


Interiorul chinezesc se remarca prin mobilierul fie extrem de stilizat, fie decorat cu sculpturi, picturi sau lacuri, accesorii in culori vii, ornamente si statui de animale si creaturi mitice. Rosul este folosit abundent ca simbol al norocului. Culorile folosite in stilul chinezesc de design interior sunt indraznete, stralucitoare. Lemnul de culoare inchisa si finisajele lucioase se combina intr-o paleta dramatica si sofisticata. Decoratiile murale de mari dimensiuni, picturile reprezentând scene legendare si culorile vibrante sunt nelipsite si caracteristice acestei culturi de o extraordinara vitalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS