12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Un politist a intrat cu masina in pom


Un politist din orasul Bumbesti Jiu, din judetul Gorj, a intrat ieri-dimineata cu masina intr-un pom, din cauza vitezei excesive. Grigore Cilibiu, de 22 de ani, agent de politie in cadrul formatiunii de Criminalistica, aflat la volanul unui autoturism Cielo, a pierdut controlul directiei din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, dupa o curba deosebit de periculoasa la stânga, semnalizata corespunzator. Autoturismul a parasit partea carosabila si s-a izbit de un copac. Desi masina s-a facut praf, politistul, care se afla in timpul liber, a scapat doar cu niste zgârieturi. Conform politiei, agentului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, neputând fi testat cu aparatul etilotest. (A.I.)


Incendiu de la o butelie


Un barbat din comuna doljeana Dragotesti a ajuns in stare grava la spital, dupa ce a suferit mai multe arsuri intr-un incendiu declansat de gazul scapat dintr-o butelie. Marin Tudor, de 47 de ani, a fost transportat miercuri, in jurul orei 15.00, la Spitalul de Urgenta Craiova, in stare grava, cu arsuri de gradele II si III pe corp si pe membre. Din primele cercetari, oamenii legii au stabilit ca barbatul a fost ranit intr-un incendiu izbucnit la locuinta lui Ion Tudor, de 87 de ani, din localitate, tatal lui Marin. Flacarile au fost stinse cu ajutorul satenilor, iar dupa lichidarea incendiului s-a stabilit ca acesta a izbucnit de la o butelie care a avut scurgeri de gaz. (A.M.)


Joma mai are de asteptat


Judecatorii de la Tribunalul Dolj au amânat cu o saptamâna pronuntarea in procesul de faliment al Universitatii Craiova. Initial, instanta craioveana anuntase pronuntarea hotarârii pentru miercuri. Procedura a fost declansata anul trecut, la cererea reprezentantului Joma in România, Luca Teodor, care a livrat echipament echipei din Banie in perioada 1999 – 2001. Pentru cele sase miliarde de lei, datoria clubului catre firma furnizoare, aceasta din urma a cerut declansarea procedurii de reorganizare in instanta. Managerul general al reprezentantei Joma in România spune ca afacerile sale cu finantatorii Universitatii Craiova au demarat in anul 1999, când a incheiat un contract prin care se obliga ca, pe o perioada de trei ani, sa livreze catre FC Universitatea Craiova echipament. Semnatari ai contractului din partea clubului craiovean au fost la acea data George Ilinca si Jean Nitulescu. Platile s-au facut o perioada de timp, dupa care au fost sistate, ajungându-se la o suma restanta de peste 28.000 de dolari. (M.C.)


Jandarmii au gresit hotul


In numarul de ieri al cotidianului am prezentat cazul craioveanului Daniel Tuica, de 22 de ani, care ar fi fost prins de jandarmi in timp ce incerca sa scoata peste gard, de la Electroputere Craiova, o toba de Dacie pe care si-o confectionase in uzina. Mentionam ca numele celui prins de jandarmi este, de fapt, Daniel Micu, iar Daniel Tuica este paznicul care a ajutat la prinderea lui Micu. Ne cerem scuze pentru aceasta eroare, care insa nu ne apartine. Precizam ca datele eronate ne-au parvenit prin buletinul informativ nr. 48 al Inspectoratului General al Jandarmeriei, remis miercuri presei din toata tara, si se datoreaza faptului ca Inspectoratul de Jandarmi Judetean Dolj a informat gresit forurile superioare. (A.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS