7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPastila-minune impotriva viciilor

Pastila-minune impotriva viciilor

In curând va fi disponibila in farmacii o pastila-minune care promite sa ne scape de orice obiceiuri proaste, de la tutun, alcool si pâna la excesele alimentare.


Este vorba despre un medicament revolutionar, care actioneaza asupra substantelor din organismul nostru responsabile cu dorintele de tot felul, eliberân- du-ne astfel de orice forma de dependenta. Din pacate, ca orice medicament, si pastila-minune are propriile consecinte negative. In acest caz, pretul este riscul de a renunta la orice forma de placere, inclusiv cea sexuala. Numele stiintific al noului medicament, care va fi disponibil in farmacii incepând cu luna iunie ca un produs antiobezitate, este „rimonabant“, in timp ce denumirea comerciala este Acomplia. Rimonabant a fost deja testat pe un esantion de 1.000 de pacienti obezi, care au pierdut aproximativ noua kilograme intr-un an.


Noul preparat asteapta aprobarea autoritatii de control al medicamentelor din Statele Unite si Europa, insa comercializarea sa ca medicament antiobezitate este data ca sigura. Preparatul actioneaza asupra receptorilor endocanabinoizi, produsi de creierul nostru, cu o structura asemanatoare substantelor psiho-active din canabis, de unde de altfel le vine si numele. Endocanabinoizii controleaza, pe lânga senzatiile de foame si satietate, si alti stimului, cum ar fi pofta de dulciuri, ciocolata, tutun si alcool. Preparatul actioneaza asadar asupra mecanismului care ne face sa apreciem o anumita cantitate de substante si poate influenta echilibrul dorinta-satisfactie. Potrivit declaratiilor lui Alberto Pagotto, cercetator la Clinica de Endocrinologie din cadrul Policlinicii Sant’ Orsola Malpighi din Bologna, rezultatele obtinute pe pacientii obezi sunt chiar mai bune decât se asteptau specialistii. Medicamentul s-a dovedit eficient nu doar in blocarea senzatiei de foame, ci si in actiunea directa asupra metabolismului. Din pacate, nu este inca posibil sa realizam care sunt de fapt efectele colaterale, pâna in momentul când medicamentul nu va fi comercializat.


Efectele nedorite observate pâna acum la rimonabant sunt greata in 12 la suta dintre cazuri si depresia in sapte la suta. Efectele colaterale care ii ingrijoreaza insa cel mai mult pe medici sunt cele de tip psihologic. Specialistii au cazut de acord cu faptul ca rimonabant nu trebuie prescris celor care sufera de anxietate si depresie, insa impactul asupra echilibrului dorinta-satisfactie trebuie analizat. Atât subiectii care au participat la testarea noului medicament, cât si specialistii considera ca pastilele vor putea fi luate atât de femei, cât si de barbati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS