7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte stiri

Lac golit de apa pentru a ajunge mai usor la pesti


Braconierii din Polonia au gasit o metoda cu totul inedita de a ajunge mai repede la pestele dorit. Dupa cum informeaza Krone.at, hotii au reusit sa scoata aproape toata apa dintr-un lac, pentru ca mai apoi sa adune pestele. In apropierea localitatii Elk (Lyck), hotii s-au folosit de un excavator pentru a arunca pamânt in apa, astfel ca tot ceea ce inainte fusese un lac de 30 de metri lungime si doi metri adâncime s-a transformat intr-o bazin plat, cu o adâncime de doar 30 de centimetri. In acest fel, prinderea pestilor a fost o formalitate. Din câte se pare, incidentul a avut loc cu putin timp inainte de Craciun, insa el a fost descoperit abia acum. „Când am auzit ca ne-au furat lacul, am crezut ca e o gluma“, a spus Edward Kurylo, angajat la o cale ferata, pe a carui proprietate se afla lacul. Pescarii din zona, care in timpul verii plecau cu galeata plina de peste de la lac, trebuie acum sa caute alt loc pentru a-si practica hobby-ul.


Alegeri anulate in Buthan din cauza horoscopului nefavorabil


Regele micului stat himalayan Buthan a decis sa amâne sosirea democratiei in tara sa, din cauza predictiilor astrale neprielnice. Dupa cum informeaza Tgcom.it, astrologii l-au avertizat pe monarh ca va trebui sa amâne referendumul pentru câtiva ani, o posibila data fiind in 2008. Cei 700.000 de supusi ai regelui fusesera chemati la urne pentru a decide in legatura cu votarea constitutiei. In cazul unui vot favorabil din partea poporului, urma sa fie organizate alegerile, care erau oricum prevazute pentru sfârsitul anului 2008. Noua constitutie prevede schimbari importante in ceea ce priveste repartizarea puterii in stat. Regele va continua sa fie seful statului, insa cu puternice limite din partea parlamentului, care l-ar putea aduce pe banca acuzatilor in cazul in care doua treimi dintre parlamentari voteaza decizia. Parlamentul va fi format din doua Camere: o adunare nationala cu 75 de membri si un consiliu care va numara 25 de membri. Regele statului Buthan, Jigme Singye Wangchuck, a urcat pe tron la 16 ani, in 1972, dupa moartea fratelui sau. Din 2001, el a inceput sa lucreze la proiectul noii constitutii, care a fost dat publicitatii doar in martie anul trecut. Luna trecuta, monarhul si-a exprimat decizia de a renunta la tron in 2008, in favoarea fiului sau.


Betia face victime si printre pasari


Dupa moartea a 40 de matasari in capitala Austriei, Viena, specialistii in medicina veterinara au efectuat cercetari aprofundate pentru a stabili motivul decesului, rezultatele fiind surprinzatoare: cele 40 de pasari de culoare sura-rosiatica, având aripile si gâtul negre cu pete rosii si cu un mot de pene in crestetul capului, erau intr-o stare avansata de ebrietate in momentul decesului. Din câte se pare, pasarile s-au avântat in viteza in ferestrele cladirilor, iar impactul a fost fatal. Moartea matasarilor a bagat in sperieti autoritatile, care s-au temut ca decesul a fost provocat de gripa aviara, ce a facut ravagii in Europa. Insa temerile lor s-au dovedit a fi nefondate. „Erau toate bete“, a declarat un purtator de cuvânt al Clinicii veterinare. Iar asta nu e suficient. Matasarii nu erau la prima experienta de acest gen, la analize reiesind ca pasarile erau „alcooliste impatimite“. In opinia specialistilor, de vina pentru betia matasarilor ar fi sursa lor preferata de hrana, scorusul, care a fermentat in stomacul pasarilor si s-a transformat in alcool.


Elle McPherson – cea mai sexy australiana din toate timpurile


Elle McPherson, superbul topmodel supranumit „The Body“ (corpul), a fost din nou desemnata Regina Frumusetii. Dupa cum informeaza Libero.it, vedeta de 41 de ani a fost desemnata cea mai sexy australiana din toate timpurile, devansând-o in clasament chiar si pe Kylie Minogue, una dintre cele mai populare vedete din lume. Potrivit unui sondaj al revistei FHM, supermodelul australian, care s-a despartit recent de finantistul francez Arpad Busson, dupa noua ani de casatorie, a fost preferata cititorilor dintr-o lista de 50 de celebritati de toate vârstele, nascute la Antipozi. McPherson si-a devansat compatrioate mai mult sau mai putin tinere, de la solista Natalie Imbruglia la actrita Olivia Newton John, precum si actrita de televiziune Delvene Denlaney sau jurnalista Sandra Sully.


Charlize Theron nu are de gând sa ajunga prea repede la altar


Frumoasa actrita sud-africana, Charlize Theron, a pus capat speculatiilor potrivit carora s-ar casatori cu iubitul sau, Stuart Townsend, afirmând ca nu are de gând sa isi puna prea curând pirostriile. Dupa cum informeaza Contactmusic.com, câstigatoarea premiului Oscar a marturisit ca isi iubeste la nebunie partenerul si ca nu are nevoie de un certificat de casatorie pentru a sti ca el este barbatul vietii sale. „Nici unul dintre noi nu vrea sa se casatoreasca. Insa asta nu inseamna ca nu o sa ne petrecem tot restul vietii impreuna“, a spus actrita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS