12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfântul Valentin, sarbatorit acasa

Sfântul Valentin, sarbatorit acasa

Fie ca si-au cheltuit toti banii de sarbatorile de iarna, fie ca au inceput deja sa economiseasca pentru vacanta de Paste, cert este ca oltenii nu obisnuiesc sa mearga in vacante in primele doua luni ale anului.


Desi agentiile de turism se intrec in oferte, craiovenii nu se inghesuie sa profite de ele. Nici macar sarbatoarea Sf. Valentin nu a reusit sa-i determine sa paraseasca urbea pentru o vacanta romantica. „Aceasta este o perioada moarta pentru turism. De-abia din luna martie o sa se mai dezmorteasca putin atmosfera. Oferte pentru Sf. Valentin avem, dar n-a venit nimeni nici macar sa se intereseze de ele“, a afirmat Anca Mihailescu, manager la agentia de turism Univers. Au existat in schimb persoane care au dorit sa participe la Carnavalul de la Venetia.


„Avem o oferta, cinci nopti – 199 de euro de persoana, pentru Venetia. Pretul include transportul cu autocarul Bucuresti-Venetia si retur, doua nopti cazare cu mic dejun bufet suedez la un hotel de trei stele din Budapesta si trei nopti cazare cu mic dejun continental la un hotel de doua stele, situat lânga Venetia“, a precizat Anca Mihailescu. Cazarea se face insa in camere cu trei locuri, iar daca doriti o camera cu doua paturi tariful creste la 249 de euro de persoana.


530 de euro pentru opt zile in Egipt


Cu toate ca oltenii nu par foarte interesati sa petreaca Sf. Valentin departe de casa, hotelurile din strainatate au oferte dintre cele mai interesante, iar pentru a beneficia de ele trebuie sa dispuneti de timp si de ceva bani pusi deoparte (nu chiar foarte multi, pentru ca multe firme au decis sa mai scada din tarife, probabil de dragul clientilor indragostiti). Trei nopti, cu cazare in hotel de trei stele si mic dejun bufet inclus, in Viena costa 99 de euro de persoana. Acelasi pret va trebui sa-l platiti si pentru o cazare de doua nopti intr-un hotel de doua stele din capitala Frantei, Paris. Ceva mai mult, adica 115 euro, va trebui sa scoata din buzunar o persoana pentru trei nopti la un hotel de trei stele in orasul gondolelor, Venetia (vi se asigura si masa de dimineata, constând in mic dejun bufet). Nici una dintre aceste oferte nu include insa si transportul.


Cei care prefera destinatiile exotice trebuie sa scoata ceva mai mult din buzunar. Un sejur de opt zile in indepartatul Egipt costa 513 euro de persoana. Pretul include transportul cu avionul si cazare opt zile cu pensiune completa pe un vas de croaziera de cinci stele. In afara de croaziera pe Nil, se pot vizita piramidele lui Keops, Kefres, Mikelinos si frumoasa capitala Cairo. Daca sunteti tentati de aceasta oferta, ar trebui sa stiti ca se fac saptamânal plecari din Bucuresti, iar pretul creste in functie de sezon.


In caz ca v-ati hotarât pe ultima suta de metri sa va surprindeti jumatatea cu o excursie romantica de Sf. Valentin peste hotare, mai veti timp sa va faceti o rezervare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS