11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Bananele au un continut bogat in potasiu si vitamina A si au mari cantitati de fosfor, magneziu si vitamina C.


In tarile tropicale, bananele au jucat un notabil rol ca mijloc de subzistenta pentru milioane de oameni.


Poluarea, eroziunea, desertificarea, distrugerea padurilor, incalzirea globala, reducerea stratului de ozon, oricare dintre aceste dezastre poate sa duca la sfârsitul formelor de viata dezvoltate pâna acum.


Crocodilul nou-nascut este de trei ori mai mare decât oul din care abia a iesit.


Cel mai mare ochi este cel al caracatitei. Diametrul lui ajunge la 40-50 cm.


In jungla sud-americana din Columbia a fost descoperita cea mai puternica otrava naturala cunoscuta. Ea se poate gasi in pielea unei mici broaste. Otrava a fost denumita batrahotoxina.


Forma hidrodinamica ideala si greutatea mica a delfinilor le permite sa se miste prin apa cu o viteza de pâna la 50 km pe ora.


Delfinii au nevoie de aer si de aceea ies la suprafata o data pe minut. In imprejurari exceptionale, pot ramâne sub apa pâna la sase, sapte minute.


Auzul fin al delfinilor se explica prin aceea ca ei sesizeaza undele sonore nu numai cu organul lor acustic, dar si cu tot corpul, mai cu seama cu pielea de pe cap.


Exista un pestisor, inarmat cu un ac ascutit, care este unul dintre dusmanii cei mai primejdiosi ai rechinului. Fiind inghitit de acest urias animal rapitor, pestisorul sparge cu acul pântecele rechinului si iese in libertate. Ca urmare, rechinul moare.


In lumea animalelor recordul la sarituri este detinut de antilopa cu picioare negre care sare peste 12 m. Cangurul cenusiu sare peste 8 m, delfinul – 5 m, elanul – 4 m.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS