12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Adio, celulita!

Cu forme generoase sau cu o silueta de invidiat, toate femeile sunt supuse riscului de avea celulita. Dupa o experienta de 21 de ani in domeniu, Mariana Zana ofera cititoarelor GdS câteva sfaturi despre cum poate fi combatuta celulita.


Fuste lungi, cizme inalte, pantaloni indiferent de ocazia la care mergi, in perioada geroasa celulita mai poate fi ascunsa. Tinuta lejera/sumara nu o mai poate insa masca asa ca, o data cu primele raze de soare, va trebui sa apelati la câteva trucuri pentru a o elimina. Da, puteti scapa de celulita atâta timp cât apelati la masaje realizate de o persoana specializata si urmati un regim alimentar sanatos!


Mariana Zana, maseza la salonul de infrumusetare „Elegances“, a tinut sa precizeze ca, pentru a combate eficient celulita, masajele trebuie efectuate la un interval regulat de timp. „Pentru inceput, masajul trebuie efectuat zilnic timp de 12 zile. Apoi sedintele se raresc: una la doua zile, pentru ca in cele din urma sa se ajunga la câte doua sedinte pe saptamâna“, a afirmat aceasta. Este indicat sa urmati si un regim alimentar, adica sa renuntati pe cât posibil la pâine, dulciuri si orice alt tip de fainoase.


Si barbatii au celulita


Mariana Zana a tinut sa infirme o prejudecata conform careia, pentru a fi eficient, masajul anticelulitic ar trebui sa fie si dureros. „Masajul trebuie sa provoace o senzatie de relaxare si nicidecum de durere. O sedinta dureaza cel putin o jumatate de ora si aceasta are rolul de a activa circulatia, de a stimula sistemul nervos periferic si de a emulsiona grasimea. Daca se executa intr-un mod violent, persoana in cauza risca sa capete vânatai sau chiar leziuni mai grave“, a spus Mariana Zana.


Daca va hotarâti sa apelati la câteva sedinte de masaj anticelulitic, aceasta nu inseamna ca trebuie sa renuntati la mersul la sala. Ca sa eradicati celulita este indicat sa luptati pe mai multe fronturi, adica sa asociati masajele anticelulitice cu sedinte de aerobic sau de fitness si cu un regim alimentar.


La celulita suntem predispusi toti, si barbatii, si femeile, si adolescentii, si persoanele mai in vârsta.


Pentru a evita o asemenea afectiune este indicat sa evitati sedentarismul si alimentatia bogata in grasimi. Si pentru ca a trecut de mult vremea când domnii nu acordau importanta felului in care aratau, Mariana Zana a dezvaluit faptul ca la serviciile ei au apelat si barbati. Oare si ei se gândesc de doua ori inainte sa imbrace costumul de baie, de teama ca vor glumi ceilalti pe seama celulitei lor?


Ce este celulita?


Conform dictionarelor medicale, celulita este inflamatia tesutului celular subcutanat. Ea se manifesta printr-un aspect al pielii inestetic, binecunoscuta „coaja de portocala“ care poate fi observata daca se prinde pielea intre doua degete si se exercita o presiune. De obicei, apare pe solduri, genunchi, coapse si fese.


Celulita nu trebuie confundata cu grasimea sau obezitatea, dar este conditionata de acestea si poate aparea din cauza sedentarismului, a unei dereglari hormonale, a unei circulatii sanguine deficitare, a dereglarilor digestive sau pe sistem nervos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS