12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Gradina zoologica din Zurich – paradisul gurmanzilor


Animalele de la gradina zoologica din Zurich sunt mai bine hranite decât o parte dintre oameni. Dupa cum informeaza site-ul cyberpresse.ca, reprezentantii gradinii zoologice au precizat ca animalele primesc fructe exotice, pesti proaspeti, suc de portocale si pop-corn. In anul 2005, aproximativ 500 de tone de hrana au fost folosite pentru intretinerea animalelor. „Mesele sunt pregatite zilnic de bucatarii gradinii zoologice, sub conducerea bucatarului sef, André Schatz“, a declarat directorul parcului, subliniind ca meniurile sunt variate, echilibrate si bogate in substante nutritive.


Un scriitor francez incearca sa impuna limbajul SMS ca gen literar


Dupa ce a incercat in van sa modereze ardoarea compatriotilor sai pentru telefoanele mobile, scriitorul francez Phil Marso incearca sa impuna limbajul SMS ca gen literar, informeaza site-ul Yahoo!News. „Am incercat sa lansez «ziua fara telefon mobil» in urma cu sase ani, insa trebuie sa constat ca telefonul celular a devenit azi indispensabil“, a declarat Phil Marso. „Mi-ar placea ca oamenii sa fie mai discreti in locurile publice si sa acorde o atentie mai mare SMS-urilor“, a mai spus Marso. Scriitorul parizian le va propune belgienilor, timp de trei zile (4,5 si 6 februarie), sa traiasca fara telefoane mobile. „Incercati sa va inchideti telefonul pentru 24 de ore, sa vedeti daca sunteti dependenti sau nu de acest obiect. Cei care cred ca nu pot face acest lucru pot incerca sa-si inchida telefonul doar pentru doua ore“, a precizat Phil Marso. Scriitorul francez a devenit un veritabil specialist in materie de SMS-uri. El a scris pâna acum cinci lucrari editate in asa-zisul „limbaj SMS“, plin de abrevieri si de prescurtari de tot felul. De asemenea, el a transformat in propria sa versiune cunoscutele „Fabule“ ale lui Jean de la Fontaine.


Ziua nationala a nevestelor


Un grup de reprezentanti ai sexului tare din Japonia spera sa ii incurajeze pe sutele de soti „dependenti de munca“ sa vina mai devreme acasa si sa dea dovada de mai mult respect fata de partenerele lor de viata, proclamând „Ziua nationala a iubitelor noastre neveste“. Dupa cum informeaza Reuters.it, organizatia numita „Japan Doting Husbands Association“ are ca obiectiv sa ii convinga pe barbati sa se intoarca acasa pâna in ora opt si sa le multumeasca nevestelor lor pentru tot ceea ce fac pentru ei. Conform statisticilor, numarul divorturilor a crescut considerabil in Japonia, astfel ca, din 2004, o casatorie din trei se termina la tribunal. Nou-infiintata organizatie incearca sa ii determine pe barbati sa respecte cinci reguli „de aur“, cum ar fi sa vina mai devreme de la serviciu, sa isi strige sotiile pe nume si sa le priveasca in ochi când vorbesc.


Si-a recapatat auzul la schi


Un pensionar surd de peste 15 ani si-a recapatat auzul in urma unei excursii la schi. Potrivit site-ului Ananova, britanicul Derek Glover, de 72 de ani, era intr-o telecabina care cobora de la cota 2.100, când a simtit ca urechile ii „plesnesc, lovite de un val incredibil de zgomote“. Expertii considera ca o schimbare brusca in presiunea atmosferica ar putea fi explicatia pentru acest fenomen. „La inceput, nu am spus nimanui ce mi se intâmplase, crezând ca imi voi pierde din nou auzul. Dar, ulterior, o asistenta medicala m-a examinat si mi-a spus ca totul este normal. Auzul meu s-a imbunatatit mult si nu mai am nevoie de aparatul auditiv“, a declarat britanicul, pentru Daily Express.


Nicole Kidman a investit mii de dolari in lenjeria intima


Frumoasa actrita australiana Nicole Kidman a investit mii de dolari in fel de fel de articole de lenjerie intima, sperând in acest fel sa fie pe placul viitorului sau sot, solistul Keith Urban. Dupa cum informeaza Contactmusic.com, vedeta a fost zarita la cumparaturi intr-unul dintre cele mai exclusiviste magazine new yorkeze de lenjerie intima, Mixona. „Nicole a petrecut câteva ore in magazin si parea chiar incântata in timp ce isi alegea lenjeria. De când e cu Keith, nu mai pare nici asa de slaba si se vede ca a inceput sa lucreze ca sa aiba si ea o silueta cât mai sexy“, a povestit un martor ocular.


Carmen Electra a facut o pasiune pentru Kate Moss


Fosta vedeta din serialul „Baywatch“, Carmen Electra, a recunoscut ca a facut o pasiune pentru top modelul britanic, Kate Moss. Dupa cum informeaza tabloidul britanic The Sun, voluptoasa bruneta a marturisit ca se simte foarte atrasa de Moss si i-ar placea la nebunie sa o cunoasca personal. „Am fantezii cu Kate Moss. Are foarte mult stil. Oamenii ar trebui sa o mai lase in pace. Nimeni nu poate nega ca e frumoasa si are sex-appeal“, a spus Electra. Carmen, care este casatorita cu chitaristul Dave Navarro, a marturisit ca este abordata constant de femei, care incearca sa o convinga sa aiba o aventura. „O gramada de femei incearca sa ma seduca, iar femeile sunt mai atragatoare decât barbatii. Imi place asta, ador femeile“, a mai spus actrita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS