11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLenjeria intima - intre perle si diamante

Lenjeria intima – intre perle si diamante

Anii ’60, când feministele au ales sutienul drept articolul de lenjerie simbol pentru a-l arde pe rug, considerându-l un obstacol in calea emanciparii femeii, un „obiect“ demodat si „sexist“, par din ce in ce mai departati.


Rezistent la traditionalele schimbari din moda, care l-au avut in prim-plan, la inceput sub forma de push-up sau „balconas“, pentru a ridica sâni nu tocmai generosi, iar azi un pic mai discret, din matase sau tul pentru a nu „tulbura“ silicoanele doamnelor, sutienul va fi si in acest sezon in prima linie, de data aceasta impodobit cu cristale si perle.


Dupa ce specialistii au epuizat sau au acoperit cam toate atributiile sutienului, incepând cu a scoate in evidenta si terminând cu a ascunde sâni de toate formele si marimile, popularul articol de lenjerie intima devine acum o bijuterie. Si alaturi de el toata lenjeria intima. Asadar, gata cu albul igienic si negru minimalist, la moda in anii 90, gata cu modele „a doua piele“, acum pe val sunt dessou-urile stralucitoare. Asa este, de exemplu, modelul creatorului spaniol Andres Sarda, care isi impodobeste „operele“ cu un sirag de perle, sau al casei de moda Aubade, care a colaborat cu Swarovski, „artistul cristalului“. Rezultatul? Un string stralucitor din strasuri, numit in mod sugestiv Crystal Fabric, care, surprinzator, poate fi spalat la masina, la 30 de grade. Combinatia dintre lenjerie si bijuterii este preferata de casa La Perla, care a creat o colectie sub semnul luxului. Colectia are putine modele, devenite pretioase gratie materialelor fine si cusaturilor exclusiviste, unde dimensiunea artizanala este protagonista. Sutienul, realizat cu fir de matase, are un aer evident retro, si prezinta pe decolteu o pariura de sfere si paiete din metal cu un aer invechit, care alterneaza cu cristale stralucitoare. Perlele sunt elementul dominant al acestei colectii. Realizate din Dream negru, colectia a fost facuta cu o serie de masinarii speciale, care au permis distribuirea perlelor in forma de aureola, de la centru spre partea externa a cupelor. Lipsite de cusaturi si intarituri, sutienele La Perla folosesc si silicoane pentru a conferi doamnelor un aspect cât mai seducator. Exclusivistele sutiene au fost realizate intr-un numar limitat, pretul lor nefiind la indemâna oricui: 400 de euro.


Sutien pretios de Sfântul Valentin


Insa La Perla nu este singura casa de moda care pune pret pe lux. Yamamay a pregatit un cadou de San Valentino care ar trezi invidia oricarui magazin de bijuterii. Inimioarele din tul negru in contrast si romantice volanase pe sâni scot in evidenta detaliile pretioase, precum fluturasii sau inimioarele din strasuri, care ofera un aspect sic lenjeriei intime. Printre primii care au lansat moda lenjeriei „pretioase“ a fost insa celebra marca Triumph, care in urma cu trei ani a „imbracat-o“ pe frumoasa Victoria Silvstedt cu lenjerie intima acoperita cu mii de cristale pretioase in senzationalul Celebrity Bra, noul sutien-bijuterie. Podoabele pretioase nu sunt prezente doar pe sutient. Wolford, lider in ceea ce priveste ciorapii pentru femeii, a lansat de curând Imperial Legs, care nu sunt niste simple dessouuri, ci o capodopera din lâna fina de merionos, cu mii de cristale Swarovski aplicate manual. Un adevarat lux, in editie limitata de doar 99 de exemplare in toata lumea, noul model este comercializat doar in capitalele modei si in cele mai exclusiviste magazine. Si, in fine, o inventie care dateaza din sezonul trecut apartine stilistei Aleksandra Paszkowska, regina marcii belgiene Y-Dress, care s-a gândit sa puna chilotei la gâtul clientelor sale. Inchis intr-un fel de medalion transparent, minusculul chilotel Y-dress se camufleaza in bijuteri si, cu o mica doza de ironie, se dovedeste a fi pregatit pentru folosinta in cazul unei intâlniri neprevazute sau intr-o seara ce se anunta plictisitoare si care a luat o turnura neasteptata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS