10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum iti alegi patul asa dormi!

Cum iti alegi patul asa dormi!

Când cumparam un pat ne atrage mai mult stilul, nu ideea unui somn odihnitor. Insa tocmai asta ar trebui sa ne preocupe, fiindca e vorba de sanatatea noastra.


Pozitiile incorecte din timpul somnului ori materialele neadecvate din care este confectionat patul pot fi, de multe ori, cauza unor afectiuni ale coloanei vertebrale (artroza, scolioza, dureri musculare etc.). Acest aspect, precum si faptul ca nu schimbam patul in functie de capriciile modei duc la o concluzie fireasca: un pat bun merita toti banii!


Când patul este prea mic, aveti un somn agitat. Va loviti tot timpul de partener, iar dimineata va simtiti obositi, desi seara va culcati devreme.


Daca spatiul din dormitor este generos, nu mai stati pe gânduri si alegeti un pat de mijloc. De altfel, acesta se afla pe primul loc in topul preferintelor, datorita avantajelor pe care le ofera: comoditate, libertate de miscare pe ambele laturi si eleganta incaperii.


Culoarea si forma patului sunt diferite in functie de gust si preferinte, dar e bine sa stiti ca mai bun pentru sanatate si odihna este ansamblul compus din saltea si rama, completat de tablii la cele doua capete.


– Tablia confectionata din lemn este de fapt elementul care ne satisface dorinta de a avea un dormitor unic, pe placul fiecaruia. Forma tabliei este data de latura de sus, care poate fi: rotunjita, dreapta, asimetrica, poate avea elemente decorative aplicate, sculptate, incrustate, cu zabrele.


– Rama este suportul din interiorul patului pe care se sprijina salteaua si poate fi confectionata din lemn sau din materiale flexibile.


– De la salteaua pe care dormim incepe sanatatea articulatiilor dumneavoastra, afirma specialistii. Arcurile metalice sunt „sufletul“ saltelei. Cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII