12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPlafarul, farmacia naturii

Plafarul, farmacia naturii

Intr-un plafar se gasesc leacuri pentru cele mai diverse afectiuni, de la pierderea memoriei pâna la gastrita, de exemplu. Exista chiar si produse care promit sa eficientizeze potenta sexuala a partenerilor.


Produse de infrumusetare, suplimente nutritive, unguente si ceaiuri, aceasta este oferta magazinului „Lotus“, situat in centrul Craiovei, pe strada Lipscani, pentru craiovenii care vor sa foloseasca produse naturiste. Inca de la intrarea in sediu, gestionara Neli Nistor tine sa va lamureasca despre oferta unui astfel de magazin. „Intr-un plafar nu se comercializeaza medicamente, ci produse naturiste care au darul de a combate sau ameliora diferite afectiuni“, a precizat aceasta.


Suplimentele nutritive nu contin hormoni


Doamnele si domnisoarele care doresc sa se ingrijeasca folosind doar produse pe baza de plante gasesc aici o gama variata de cosmetice. Creme de fata, pentru toate tipurile de ten, geluri pentru ingrijirea zonei sensibile din jurul ochilor, creme destinate hidratarii mâinilor, calcâielor sau intregului corp, lotiuni tonice sau demachiante, sapunuri, geluri de dus, sampoane sau balsamuri, adica tot ce ii este necesar unei femei pentru a-si pastra frumusetea nealterata de trecerea timpului. In ceea ce priveste preturile, acestea variaza in functie de firma si produsul pentru care optati, pornind de la 3,5 RON pentru o crema de mâini si rareori depasind 15 RON.


Multe persoane cauta intr-un plafar produse care sa le trateze diferite afectiuni, mai ales datorita faptului ca, spre deosebire de medicamente, acestea nu au efecte secundare. Suplimentele nutritive nu contin hormoni care v-ar putea deregla metabolismul!


Pentru ca sunt in sesiune, studentii pot achizitiona produse care promit imbunatatirea memoriei, la preturi pornind de la 6 RON cutia. Indiferent de sezon insa, produsele de slabit ramân foarte cautate, in principal de catre doamne si domnisoare (preturile variaza intre 6 si 60 RON). In schimb, domnii apeleaza mai degraba la produsele menite sa le creasca masa musculara. „Aici avem produse care combat, trateaza sau amelioreaza diverse boli“, a spus Neli Nistor.


Mâncarea vegetala, accesibila oricarui buzunar


Unguentele sunt alta categorie de produse comercializate intr-un plafar. Preparate din plante, acestea au un rol terapeutic si au preturi pentru toate buzunarele, de la 1,5 RON la 5 RON, in functie de gramaj. De asemenea, daca vreti sa mâncati sanatos, la „Lotus“ gasiti spre vânzare si mâncare vegetala: faina de mustar, de soia, secara integrala, fulgi de porumb, granule de soia, precum si cereale pentru micul dejun. Iar pentru a va bucura de o masa sanatoasa nu trebuie sa scoateti prea mult din buzunar. O punga de granule de soia costa 1,5 RON, iar una de fulgi de porumb 2 RON.


„In afara de produse preparate din plante medicinale, noi avem spre vânzare si carti de specialitate“, a afirmat Neli Nistor. Astfel, asezate in rafturi de sticla, la „Lotus“ asteapta sa fie citite carti care trateaza teme precum medicina naturista, spiritualitatea, povesti pentru copii, dictionare si ghiduri de conversatie. In caz ca va decideti sa va tratati anumite afectiuni cu produse naturiste, dar nu stiti ce ar fi indicat sa cumparati, nu va faceti griji, vânzatoarele de la „Lotus“ va pot ajuta sa faceti o alegere corecta.


Medicul din natura


O vorba din popor spune ca, pentru fiecare boala, in natura a crescut o planta. De aceea, când suferiti de vreo afectiune, inainte de a apela la chimicale puteti vizita si un plafar. De altfel, când nu aveau acces la medicamente, bunicii nostri se tratau folosind diferite infuzii, ceaiuri sau tincturi din plante. Proprietatile terapeutice ale fiecarei plante in parte se transmiteau din generatie in generatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS