7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCele mai romantice destinatii de ziua indragostitilor

Cele mai romantice destinatii de ziua indragostitilor

Sfântul Valentin, Ziua indragostitilor, se apropie cu pasi repezi, iar amorezii fac ultimele pregatiri pentru a face din aceasta zi un moment cu totul memorabil. Cei cu dare de mâna isi pot duce iubitele in cele mai frumoase metropole ale Europei.


O prima destinatie perfecta pentru indragostiti este capitala Ungariei, Budapesta, considerata de multi micul Paris de pe Dunare. Metropola cu doua milioane de locuitori este despartita de Dunare in doua parti: Buda, impartita intre coline si vai, si Pesta situata in câmpie. Panorama Dunarii face parte din patrimoniul mondial Unesco, iar motivul este clar daca o admiram in cursul serii, când totul este luminat. Buda este un adevarat paradis al indragostitilor, zona verde a capitalei, cu remarcabile obiective turistice, toate acestea apartinând Regiunii de Protectie a Mediului Buda. Daca va aflati in zona, nu puteti rata Palatul regal construit in secolul al XIV-lea, care gazduieste muzeele si galeriile cele mai vizitate din Budapesta. Putine metropolele din lume se pot mândri cu un munte inaltându-se maiestuos in mijlocul orasului. Citadela (Citadella) ridicata in 1851 pe crestetul Muntelui Gellért si având initial destinatia de fortareata militara, serveste astazi scopurilor turistice. De pe terasa ei se deschide privelistea celei mai mari panorame a orasului. Nu uitati sa aruncati o privire si la Bastionul Pescarilor, un sistem de bastioane cu sapte turnuri in stil neoromanic ridicate pe zidurile medievale, de unde se deschide o panorama splendida a orasului, si nici cladirea parlamentului, care seara ofera un spectacol magnific de lumini.


Praga – iubire in orasul „de aur“


Capitala Cehiei, Praga, este o destinatie perfecta pentru un week-end romantic: o plimbare romantica prin centrul vechi al orasului, cu omul iubit alaturi, va face din aceasta zi o amintire de neuitat. Plimbarea incepe pe Podul Charles, care leaga Praga moderna de orasul vechi, de unde vom avea posibilitatea sa admiram cladirea primariei, Biserica Sf. Nicolae, precum si Sf. George – cea mai bine conservata biserica in stil romanic din Boemia. Stare Mesto (Orasul Vechi) este un adevarat muzeu in aer liber. Un moment memorabil este anuntarea orei fixe de catre orologiul din Piata Staromestske Námestí. La prima bataie a gongului, câteva papusi executa un „program artistic“: un schelet trage de sfoara un clopotel, un ostean isi plimba amenintator sabia prin aer, un altul suna din trâmbita si câteva papusi se rotesc in turnul ceasului. Orasul Nou e dominat de Piata Welceslas, inima comerciala a orasului, de unde pornesc câteva stradute cu magazine cochete. Indragostitii pot avea parte de o plimbare de vis prin Gradinile regale, prin cele ale Palatului Belvedere si pe dealul Petrini.


De mâna prin Berlin


Berlinul este orasul european care combina intr-un mod perfect nenumaratele repere istorice cu modernismul. Poarta Brandenburg, ramasitele Zidului Berlinului, cele trei Opere, Muzeul Checkpoint Charlie, muzeul BMW, Muzeul Câinilor si cel al zaharului vorbesc de la sine despre diversitatea acestei citadele germane. Nu ratati o plimbare prin Parcul Tiergarten, cea mai mare gradina a Berlinului sau o vizita la Schloss Charlottenburg.


Nu in ultimul rând, aruncati o privire in Gendarmenmarkt, una dintre cele mai frumoase piete din Europa – o incântare pentru orice turist, care se poate desfata in voie admirând Domul german, Catedrala franceza si Opera, ce creeaza un minunat complex arhitectural. Pentru amatorii de cumparaturi, Berlinul reprezinta un paradis. O zona renumita e Kurfürstendamm, un bulevard elegant, intesat de magazine.


Paris – Orasul Luminilor


Parisul este o destinatie deja traditionala pentru un week-end romantic. Ce poate fi mai frumos decât o cina romantica sub clar de luna, privind de la o inaltime ametitoare spectacolul arhitectural al Orasului Luminilor? De aici, Sena se vede in toata splendoarea ei. Iubitorii de istorie pot vizita Domului Invalizilor, unde se afla Mormântul lui Napoleon, sau Muzeul Armelor. Nu puteti rata ocazia de a vizita gradinile Palatului Luxemburg sau Catedrala Notre Dame, considerata cel mai important monument gotic al Parisului. Iubitorii de frumos au acum ocazia sa viziteze templul mondial al artei: Muzeul Luvru, pentru care e nevoie de cel putin un an sa il admiri in voie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS