13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCosmetica la domiciliu!

Cosmetica la domiciliu!

Daca nu aveti timp sau bani sa mergeti la un salon de infrumusetare, va puteti ingriji tenul si singure, atâta timp cât urmati sfaturile unui profesionist.


Iarna, tenul dumneavoastra are nevoie de o ingrijire speciala, mai ales acum când temperaturile au scazut drastic sub zero grade Celsius. Raluca Grigorie, cosmeticiana la salonul „Marian Cotoi“, a acceptat sa dezvaluie câteva secrete din meseria sa pentru cititoarele GdS. Astfel, am aflat ca in acest sezon accentul se pune pe hidratare.


„Chiar si persoanele care au un ten gras ar trebui sa foloseasca o crema hidratanta grasa, atunci când este foarte frig“, a afirmat Raluca Grigorie. Dimineata, dupa demachiere si tonifiere, este recomandat sa folositi o crema grasa hidratanta. Nu uitati nici de crema speciala de ochi, stiut fiind faptul ca aceasta zona este mai sensibila decât restul fetei. Nu ezitati sa aplicati crema hidratanta de fata si pe buze!


Masti preparate in casa


Raluca Grigorie va sfatuieste ca atunci când este foarte frig sa renuntati la anumite produse de infrumusetare, precum pudra de fata si rujurile mate, care au „darul“ de a va usca tenul. Daca totusi vreti sa folositi un ruj mat, aplicati peste el un balsam de buze. Seara este imperios necesar sa repetati ritualul zilnic de demachiere (indiferent ca ati fost machiate sau nu), tonifiere si hidratare.


De asemenea, este recomandat ca saptamânal fata dumneavoastra sa se bucure de un tratament de ingrijire. Daca bugetul nu va permite sa mergeti la un salon de cosmetica, acesta poate fi realizat si la domiciliu. Se incepe cu demachierea si tonifierea fetei.


„Lotiunea tonica poate fi inlocuita cu un ceai din plante medicinale. Ceaiul se alege in functie de ten. Pentru tenul sensibil este recomandat ceaiul de musetel sau tei, pentru cel gras sau acneeic – menta, urzica sau sunatoarea, pentru cel normal – musetelul, iar pentru cel uscat – sucul de morcov“, a afirmat cosmeticiana.


Dupa tonifiere urmeaza peeling-ul, adica indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii fetei. Pentru aceasta operatiune puteti folosi o masca preparata in casa: amestecati lapte cald cu malai, iar dupa ce s-a inmuiat malaiul masati usor, cu miscari circulare, fata. Malaiul poate fi inlocuit cu tarâte.


Mergeti lunar la cosmetica!


Urmatorul pas consta in aplicarea unei masti hidratante, emoliente, bogate in vitaminele A si E. Iata câteva exemple de retete naturiste, la indemâna oricui: amestecati putin lapte cu argila sau banana si aplicati compozitia pe fata. Dupa 20-30 de minute se indeparteaza cu apa calduta. Se tamponeaza apoi fata cu o lotiune tonica (sau ceai), iar ultimul pas consta in aplicarea unei creme grase. Acest tratament nu necesita mult timp si nici nu costa mult, mai ales daca optati pentru mastile naturiste.


Daca urmati aceste etape nu inseamna ca trebuie sa renuntati la tratamentul cosmetic lunar care trebuie sa se realizeze intr-un salon de infrumusetare (unde se vor folosi produse si aparatura profesioniste). „Tratamentul facial in sezonul rece, pe lânga etapele obligatorii, trebuie sa puna accent pe factorii de protectie a tenului, precum si pe hidratarea intensa. De aceea se vor folosi creme si masti hidratante si nutritive bogate in vitaminele A si E“, a tinut sa precizeze Raluca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS