11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Cele mai mari orase ale lumii sunt Ciudad de Mexico din Mexic, Sao Paulo din Brazilia si Tokyo din Japonia, orase cu peste 20 de milioane de locuitori.


Cel mai mare continent este Asia, având o suprafata de 44 de milioane km patrati. Asia este totodata si cel mai populat continent, având peste trei miliarde de locuitori.


Curentul Golfului (Gulf Stream) este un curent cald, care porneste din Antile si traverseaza Oceanul Atlantic, aducând apele tropicale pâna in Europa. Din acest motiv, tarmul nord-vestic al Europei nu prezinta formatiuni de gheata pe durata iernii. In schimb, zona de litoral a Statelor Unite si Canadei (zona situata la aceeasi latitudine) este blocata de ghetari.


In cazul topirii ghetarilor planetei, care contin aproximativ 25 de milioane km cubi de apa, nivelul marilor si al oceanelor ar creste cu aproximativ 60 de metri si toate orasele aflate pe tarmuri ar fi inundate.


Cel mai mare aisberg a fost descoperit in anul 1956 si se intinde pe o suprafata de 31.000 km patrati (echivalent cu o suprafata mai mare decât cea a Belgiei). Pe portiunea cea mai lunga masoara 330 km si aproape 300 km in partea cea mai lata. Acest aisberg s-a desprins dintr-o platforma de gheata din Antarctida.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS