5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPhilodendronul se poate adapta cu usurinta in orice apartament

Philodendronul se poate adapta cu usurinta in orice apartament

Philodendronul este o planta originara din America tropicala. Ea cuprinde circa 120 de specii cu mare efect ornamental si exotic. Putin pretentios la mediul care i se ofera, philodendronul se poate adapta cu usurinta in orice apartament.


Cele 120 de specii de Philodendron fac parte din familia Araceae. Sunt plante vivace, erbacee, dar, mai frecvent, arbusti cu tulpini ce emit radacini, cu frunze de forme foarte variate. Infloreste dupa aproximativ 10-12 ani flori monoice, asemanatoare cu Cala. Fructul, carnos, in forma de stiulete, este comestibil.


Philodendronul este o planta putin pretentioasa la mediul care i se ofera si suporta bine, mai ales când este mai dezvoltata, oscilatiile de temperatura, dar ii convin mai ales temperaturile cuprinse intre 14 si 18°C, la o fereastra luminoasa si o umiditate atmosferica ridicata.


In timpul verii, Philodendronul are mare nevoie de substante nutritive, de aceea plantei trebuie sa i se administreze ingrasaminte suplimentare lichide din doua in doua saptamâni.


Pe timp de iarna, Philodendronul „sufera“ din cauza aerului foarte cald si uscat din camera. De obicei, din cele spuse de specialistii de la Gradina Botanica din Craiova, in aceasta perioada se tine intr-o incapere mai racoroasa, dar cu multa lumina. Se uda mai rar si i se sterg din când in când frunzele cu o cârpa umeda.


Philodendronul, apreciat in apartamente datorita rusticitatii sale deosebite


Este din ce in ce mai apreciat in apartamente datorita rusticitatii sale deosebite. Inmultirea se face usor, prin butasi inradacinati in „pat“ cald sau marcotaj. Butasii se taie primavara, cu câte doi-trei muguri, si se planteaza in pamânt de rasad nisipos. Butasii, dupa ce s-au inradacinat, la 20 – 25 zile, vor fi trecuti in ghivece. Le prieste pamântul de padure aproape necernut, cu adaos de muschi tocat si carbune de lemn pisat, care asigura un drenaj perfect. Se mai pot inmulti si prin taierea tulpinii. Se pastreaza de la nivelul solului cam 50 cm de tulpina (doua – trei frunze) sau portiunea mai bine crescuta, iar partea indepartata se sectioneaza in mai multe fragmente. Se taie sub un nod, foarte aproape de el, si se indeparteaza frunza de la nivelul nodului.


Material realizat in colaborare cu Gradina Botanica din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS