10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Sondaj electoral pe sticla de bere


Un sondaj electoral este destul de costisitor de realizat si, in plus, are o marja de eroare destul de mare. Pentru a evita o astfel de situatie, o companie de bere din Canada a pus la punct un sondaj de opinie cu totul personalizat. Pe etichetele sticlelor de bere au fost lipite fotografiile tuturor candidatilor. Producatorii de la compania canadiana Trafalgar sunt convinsi ca un astfel de sondaj ar fi mult mai exact. Având in vedere apropiatele alegeri parlamentare din Canada, compania a lansat acest sondaj inedit printre consumatorii sai. Chiar si autorii acestei initiative sunt surprinsi de cât de mult coincid rezultatele obtinute in urma vânzarilor de bere cu cele prezentate de sondajele de opinie traditionale.


Specialistii de la Trafalgar sunt convinsi ca vor anunta primii care vor fi rezutatele acestor alegeri. Si politicienii se declara uimiti de exactitatea rezultatelor. Nu este de mirare ca un politician conservator a incercat sa isi ajute partidul si a cumparat o duzina de sticle.


Predai o arma, primesti un calculator


Autoritatile din Mexico au o noua solutie pentru a lupta impotriva criminalitatii: predarea armelor in schimbul unui calculator. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, autoritatile unuia dintre cele 16 arondismente ale orasului sunt pregatite sa ofere 160 de calculatoare noi contra tot atâtea pusti. In alte arondismente au fost puse in functiune alte programe care ofera alimente pentru armele predate. Conflictele armate, agresiunile si rapirile sunt frecvente in Mexico, metropola care are 17 milioane de locuitori.


Tractor surprins de radar cu 136 km/h


Un fermier a fost mai mult decât socat atunci când a gasit in cutia postala o amenda consistenta, pentru depasirea limitei legale de viteza. Dupa cum informeaza Libero.it, surpriza era cu atât mai mare cu cât amenda era pentru depasirea vitezei cu un tractor. Potrivit raportului politiei, tractorul condus de galezul Steve Crossman a atins o viteza incredibila de 136 km/h, asta in conditiile in care viteza maxima atinsa de vehiculul agricol este de 40 km/h. Fermierul a depus imediat contestatie, declarând ca tractorul sau nu este capabil sa atinga astfel de viteze. In plus, infractiunea fusese comisa la o mare distanta de satul unde locuia galezul, iar acesta a declarat ca nu a iesit niciodata cu tractorul din localitate. Autoritatile si-au recunoscut greseala, trimitând imediat o scrisoare de scuze. Din câte se pare, greseala a fost provocata de citirea eronata a uneia dintre literele din numarul de inmatriculare.


Cea mai frumoasa femeie din Statele Unite


Jennifer Berry, Miss Oklahoma, a fost desemnata cea mai frumoasa femeie din Statele Unite. Dupa cum informeaza Libero.it, frumoasa de 22 de ani a a fost incoronata Miss America 2006 , in timpul unei ceremonii care a avut loc sâmbata seara la Las Vegas. Este prima data când traditionalul concurs de frumusete are loc in Nevada, si nu ca pâna acum, in Atlantic City.


Noua Miss este studenta la Universitatea din Oklahoma si, o data cu acest titlu si-a adjudecat si o bursa de studii in valoare de 30.000 de dolari. Jennifer Berry s-a impus in fata celorlalte 51 de candidate, fiind urmata pe podium de Miss Georgia, Monica Pang, si Miss Alabama, Alexa Jones.


Picioarele lui Heidi Klum – unul mai ieftin ca altul


Unul dintre picioarele celebrului topmodel german Heidi Klum este ceva mai ieftin decât celalalt. Dupa cum informeaza Krone.at, vedeta germana si-a asigurat picioarele pentru suma record de 2,2 milioane de dolari. Desi pare ciudat, piciorul stâng al vedetei este mult mai ieftin decât cel drept, si asta din cauza unei cicatrici din copilarie a vedetei. Astfel, acest picior a fost asigurat pentru suma de un milion de dolari, in timp ce „confratele“ sau este mai valoros cu 200.000 de dolari.


Robbie Williams si Madonna – marii câstigatori la NRJ Music Awards


Popstarul britanic Robbie Williams si regina neincoronata a muzicii pop, Madonna, au fost desemnati cei mai buni artisti ai anului, in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor postului de radio NRJ. Dupa cum informeaza Yahoo!News, ceremonia a avut loc sâmbata seara, la Cannes, in cadrul Festivalului international de muzica Midem, si a fost transmisa in direct de postul de televiziune TF1. Câstigatorii au fost desemnati in urma unui amplu sondaj organizat pe internet. Premiul pentru cel mai bun hit international a revenit melodiei „La Tortura“ a solistei columbiene Shakira, in timp ce formatia Black Eyed Peas s-a impus la doua categorii: cea mai buna formatie a anului si cel mai bun album, gratie LP-ului „Monkey Business“. Premiul pentru revelatia anului a fost acordat artistului britanic James Blunt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU