Acasă Magazin Lipscani – strada cu buticuri

Lipscani – strada cu buticuri

„Afara-i vopsit gardul si-nauntru, leopardul“ ar descrie cel mai bine situatia unui magazin, care la intrare va anunta ca are produse de calitate la cele mai bune preturi.


La o simpla plimbare pe Lipscani este imposibil sa nu va atraga atentia frontispiciul unei firme, pe care scrie: „Produse de calitate la cele mai mici preturi“. Sintagma in sine pare o utopie, dar cum, legal, am intrat deja in sezonul reducerilor, oricine este indreptatit sa acorde credibilitate acestui fapt. In plus, vitrina este impânzita de afise care anunta cu litere de-o schioapa ca acolo se comercializeaza blugi de dama la incredibilul pret de 28 RON. O data ce ati pasit insa pragul magazinului si ati aruncat o privire inauntru, ar fi destul de greu sa mai credeti ca veti gasi produse de calitate.


Spatiul este prea mic in comparatie cu numarul produselor depozitate acolo si de aceea, alaturi de rafturi, zac cutii de carton in care sunt ingramadite perechi de incaltaminte. In caz ca doriti sa cumparati o pereche, nu trebuie decât sa scotociti cu rabdare prin cutii, pâna când gasiti incaltamintea dorita. Oferta este intr-adevar variata, de la adidasi pâna la ghetute de vinilin imblanite. Culorile predominante sunt alb, portocaliu, crem, verde, iar preturile accesibile oricarui buzunar: adidasii costa 25 RON, indiferent de model. Ghetele, in schimb, au preturi diferite, pornind de la 15 RON si pot urca pâna la 35 RON. Pe rafturi sunt etalate câteva pulovere si helanci, la preturi foarte mici, 15 – 25 RON, in functie de model. Puloverele de barbati, la 25 RON, sunt printre singurele produse care pot fi considerate de calitate, modelul este unul clasic, dar sunt confectionate din bumbac. Articolele vestimentare care nu au loc pe rafturi sunt depozitate in cutii de carton sau, in cel mai bun caz, pe umerase.


Oferta variata, vânzatoare amabila, dar…


Daca aveti suficienta rabdare sa petreceti mai mult timp in magazin (asta in caz ca nu aveti fobie de spatiile mici si aglomerate), aveti surpriza sa descoperiti ca exista si produse care pot fi achizitionate. De exemplu, umbrelele beneficiaza de reducere si costa 3,5 RON, iar pentru un halat de baie din bumbac nu trebuie sa scoateti din buzunar decât 15 RON. De asemenea, magazinul are promotie pentru persoanele supraponderale: treningurile, marimi mari, costa cam cât un pulover de calitate. Când va hotarâti asupra unui produs, priviti-l insa cu atentie, pentru ca magazinul nu beneficiaza de un sistem de iluminare foarte bun! Buticul dispune de o oferta variata: diverse accesorii pentru locuinta, incaltaminte, articole vestimentare pentru copii si adulti, iar vânzatoarea este suficient de amabila pentru a va lamuri toate curiozitatile in legatura cu vreun produs. Singurul neajuns al respectivei firme ar fi lipsa calitatii produselor. Cu totii am invatat la scoala ca fiecare persoana percepe realitatea intr-un mod propriu si de aceea este posibil ca un lucru catalogat de o persoana urât sa-i placa altcuiva. Se pare ca pe aceeasi logica a mizat si cel care a ales titulatura acestui magazin. Preturile sunt intr-adevar foarte mici, dar, din pacate, calitatea produselor lasa mult de dorit. De fapt, in acest caz nu se poate vorbi de calitate decât daca aceasta ar fi o notiune relativa. De duzina ar fi cel mai potrivit cuvânt care sa descrie produsele din acest magazin.

Exit mobile version