Acasă Bani & Afaceri Scurte stiri

Scurte stiri

Padurile nu mai pot fi exploatate fara contract de administrare


Proprietarii de terenuri forestiere nu mai pot sa exploateze padurea, din luna aprilie, daca nu au incheiat un contract de administrare a acesteia. Potrivit conducerii Directiei Silvice Gorj, la nivelul judetului exista 19.000 de proprietari de padure, care detin o suprafata de 27.000 de hectare, in timp ce obstile au in proprietate 15.000 ha de teren forestier. Gheorghe Novac, directorul Directiei Silvice Gorj, a spus ca in cazul in care nu exista un contract de administrare, cererile de marcare nu vor mai fi onorate incepând cu 1 aprilie. (A.I.)


Utilitati pe strada Potelu


Primaria Craiova a inclus pe lista investitiilor care vor fi realizate in acest an si aducerea utilitatilor la blocurile ANL, de pe strada Potelu. Potrivit contractului incheiat intre municipalitate si Agentia Nationala pentru Locuinte, prima este obligata ca, pe cheltuiala proprie, sa introduca toate utilitatile pâna la blocurile destinate tinerilor. De acolo, de instalarea propriu-zisa in apartamente, urmeaza sa se ocupa firma pe care agentia a desemnat-o sa le construiasca. Pentru aceasta investitie au fost distribuiti 1,040 milioane RON. (R.M.)


190 de firme din Gorj, in lichidare


190 de societati comerciale din judetul Gorj urmeaza sa fie desfiintate, dupa ce, anul trecut, Directia Finantelor Publice Gorj a cerut intrarea acestora in lichidare. „Majoritatea firmelor nu au angajati, ci doar datorii. Societati cu facturierul in bordul masinii si cu stampila la administrator“, a spus Dumitru Pârvulescu, directorul executiv adjunct al Directiei Finantelor Publice Gorj. Firmele pentru care s-a solicitat intrarea in lichidare au datorii de peste 845 de miliarde de lei. Si Camera de Comert si Industrie a cerut intrarea in lichidare a altor 40 de societati care nu au depus bilanturile contabile. (A.I.)


In Dolj, rata somajului a crescut


In luna noiembrie a anului trecut, oltenii au câstigat in medie un salariu brut de1.043 RON/persoana. Potrivit Directiei Regionale de Statistica Dolj, câstigul salarial mediu net, de 786 RON, a crescut fata de luna precedenta a aceluiasi an cu 2,2%, crestere datorata, in primul rând, câstigurilor din servicii. Venituri peste media judetului au realizat salariatii din industrie si constructii (1.061 RON – salariul brut), iar sub medie salariatii din agricultura, vânatoare si servicii anexe (738 RON – salariul brut). In ceea ce priveste numarul somerilor in evidenta si in plata, in noiembrie a fost de aproximativ 17.000, in crestere comparativ cu aceeasi luna din 2004. In raport cu populatia activa civila, rata somajului inregistrata in noiembrie 2005 a fost de 6,2%, iar in 2004 de 5,2%. In aceeasi luna, pentru femei, rata a fost de 5,0% in 2005, si 4,7%, in 2004. Numarul de salariati a crescut insa cu peste 2.000 fata de noiembrie 2004, in 2005 efectivul salariatilor fiind de aproximativ 125.000 de persoane. (A.H.)

Exit mobile version