10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin24 de ore in Sydney

24 de ore in Sydney

Sydney este unul dintre putinele orase in care putem gasi totul: plaje cu cel mai fin nisip, obiective istorice, magazine pentru orice buzunar, o viata de noapte intensa si, bineinteles, o clima excelenta pe toata durata anului.


Chiar daca avem numai 24 de ore la dispozitie pentru a ne bucura de tot ceea ce ne ofera acest oras, mai intâi trebuie sa ne asiguram cazarea si hrana.


Unul dintre hotelurile recomandate de localnici este „Harbour City“, unde putem gasi camere simple sau duble, in functie de preferinte, cea mai scumpa ajungând la 60 de dolari americani pe noapte. In pret este inclus si micul dejun. Hotelul este situat aproape de centrul orasului, oferindu-ne posibilitatea de a ajunge rapid in orice locatie dorim.


Pentru un buget mai consistent, ne putem caza la hotelul „W“, care se afla in zona Finger Wharf, in apropierea celor mai bune restaurante din Sydney. Camerele sunt dotate cu cele mai moderne echipamente audio-video, clientii putându-se bucura, in orice moment, de o baie in piscina din interiorul hotelului. Bineinteles, pretul este pe masura serviciilor oferite, putând ajunge pâna la 290 de dolari pe noapte.


Mâncare pentru toate buzunarele


In cazul in care nu ne putem permite o masa la un restaurant de lux, putem merge la „Woolloomooloo Bay“, unde gasim aproape orice meniu, de la cartofi prajiti si hamburgeri pâna la fructe de mare, salate sau specialitati din peste, la preturi cuprinse intre 15 si 25 de dolari. Restaurantul are si o terasa, unde doritorii pot consuma bere si juca biliard.


Daca dispunem de un buget mai mare pentru vacanta, putem lua o cina la restaurantul „Ocean Room“, unde cele mai cautate meniuri sunt cele inspirate de bucataria japoneza. Locatia este fantastica, restaurantul fiind situat in partea veche a orasului, de unde poate fi admirata arhitectura Casei Operei. Un meniu complet ajunge la aproape 120 de dolari.


Obiective turistice


Casa Operei este unul dintre cele mai marcante simboluri ale orasului Sydney, care nu trebuie ratat. Periodic, agentiile de turism organizeaza vizite in interiorul cladirii impunatoare. Insa, cel mai bine se poate admira arhitectura locatiei pe timp de noapte, din suburbia Circular Quay. O data cu lasarea intunericului, structura finisata ingenios se suprapune peste tabloul intregului oras, oferind o priveliste de neuitat.


Plaja Manly este situata la intrarea din nord a portului cu acelasi nume, unde se poate ajunge cu feribotul, cu numai sase dolari de persoana. Insa inainte de a ajunge pe plaja, putem vizita lantul de magazine din complexul Corso, unde gasim produse pentru toate gusturile.


Acvariul este alt obiectiv deosebit de interesant. O vizita in aceasta locatie nu ne ia mai mult de o ora, iar biletul ajunge la pretul de 27 de dolari.


Daca insa avem posibilitatea sa stam mai multe zile in Sydney, cu siguranta merita sa facem o excursie in Parcul National „Blue Mountain“. Zona a primit acest nume de la milioanele de eucalipti care produc o ceata albastruie, creând o atmosfera de basm.


Desi exista mijloace de transport public care ajung in parcul „Blue Mountain“, cel mai bine este sa apelam la o agentie care organizeaza excursii in regiune, evitând riscul de a pierde vreun obiectiv. Printre principalele atractii din zona se numara formatiunea de roci „Trei Surori“, care poate fi vazuta cel mai bine din Echo Point. Tot de acolo poate fi admirata Valea Iasomiei, care ofera privitorului o panorama extraordinara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS