10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa placinte, inainte!

La placinte, inainte!

Impresionata de experienta neplacuta pe care am avut-o la una dintre cofetariile craiovene, o prietena mi-a „vândut“ un pont referitor la un loc unde se poate mânca o placinta cu brânza exceptionala. Destul de sceptica (in opinia mea nici o placinta cu brânza nu poate fi mai buna decât cea pe care o pregateste mama mea), mi-am insusit, mai mult din curiozitate, adresa cofetariei cu pricina (pentru ca este vorba tot despre o cofetarie) si i-am facut o „vizita“.


O data ajunsa la cofetaria Vivien, localizata lânga Liceul CFR, am fost surprinsa placut de faptul ca prima persoana care mi-a iesit in cale, evident o angajata a cofetariei, mi-a zâmbit si m-a salutat (lucru care, desi pare banal, se intâmpla in putine localuri craiovene). Urc la etaj si nimeresc in mijlocul unei petreceri de copii. O angajata ma „ia in primire“, ma conduce la o masa si imi explica pe scurt ce se intâmpla: este aniversarea unui baietel si, in cazul in care nu ma deranjeaza zgomotele grupului, pot ramâne sa servesc ceva. Ma asez la una dintre mese si imi acord câteva momente (nu prea multe, pentru ca angajata imi si aduce meniul si ma chestioneaza in legatura cu ce doresc sa servesc) sa observ decorul. Totul, de la culoarea peretilor si a tavanului (realizat in stil modern, cu diverse forme geometrice in care sunt amplasate spoturi) pâna la cea a fetelor de masa, este portocaliu. Se pare ca proprietarii cunosc ceva din psihologia culorilor, dat fiind ca oranjul este una dintre nuantele care dau senzatie de foame. Infometata sau nu, comand o bucata din renumita placinta cu brânza si astept. Aproape imediat, cosuletele de flori asezate cu gust pe masa mea (ca si pe celelalte) sunt date intr-o parte, cât sa lase loc farfuriei cu placinta aburinda si tacâmurilor impachetate intr-un servetel.


Gust si ma gândesc imediat la prietena care mi-a recomandat cofetaria: nu s-a inselat. Placinta este chiar buna, complet diferita de gustul acela puternic de gris pe care il intâlnesti la placintele luate de la vreun chiosc de la coltul strazii. In sfârsit, descopar cu placere ca exista cel putin un loc in Craiova unde poti mânca o placinta de brânza cu… brânza.


Ma bucur de gustul placintei, dar pentru ca imi este imposibil sa termin portia, solicit nota si plec la inspectat toaleta. Imi fac loc printre „domnisoarele“ de clasa a patra, invitate la petrecere, care se ingesuiau in fata oglinzii pentru a-si „retusa“ tinuta si nu ma pot abtine sa nu observ ca toaleta este… in ordine. M-am mirat si eu, mai ales ca intelesesem, de la doamna care atât de amabil ma servise, ca aceasta cofetarie este un local foarte des solicitat pentru petreceri cu copii, cunoscuti pentru simtul lor atât de slab pentru pastrarea curateniei. Ce sa mai: toaleta curata, recipient pentru sapun, chiuveta, oglinda, gresia si faianta… luna, hârtie igienica pentru toata lumea, fara miros.


Ma declar multumita si ies sa achit. O bucata de placinta face patru lei noi (ma rog – 3,96). Nu mi se pare mult, mai ales ca este chiar posibil sa iti astâmperi foamea cu o portie. Imi vine greu sa plec si sa las in urma acordurile muzicii acompaniate de vocile copiilor care se pare ca stiu versurile tuturor cântecelor, dar cobor. Aceeasi angajata care m-a salutat la venire „recidiveaza“ si imi ureaza „O zi buna!“. Raspund politicos, sigura ca ziua o sa fie… „delicioasa“.


Vivien – Calificative


Calitatea preparatelor ***


Comportamentul


personalului ***


Atmosfera ***


Preturi * Curatenie ***


Legenda calificative


Calitatea preparatelor


**** te lingi pe degete


*** gustoasa


** nu am murit mâncând-o


* doar daca esti mort de foameComportamentul personalului


**** omniprezent


*** aproape “indiscret


** indiferent


* “absent”Atmosfera


**** ca-ntre prieteni


*** de bun gust


** relaxanta


* obositoarePreturi


**** pentru VIP-uri


*** in ziua de salariu


** acceptabil


* pentru orice buzunarCuratenie


**** “farmacie”


*** curat


** satisfacator


* mai bine abtine-te

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS