15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinInfanta Leonor a Spaniei a fost botezata

Infanta Leonor a Spaniei a fost botezata

Leonor, fiica printului Felipe de Burbon si a sotei sale, Letizia, a fost botezata sâmbata, la Madrid, in cursul unei scurte ceremonii religioase la care au participat reprezentanti ai celor mai inalte institutii ale statului spaniol.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, micutei Leonor i s-au acordat toate aceste onoruri pentru ca, dupa tatal sau, ea ocupa al doilea loc in ordinea succesorala si ar putea deveni prima regina a Spaniei, dupa Isabel a II-a (1833-1868). Fetita va avea titlul nobiliar de infanta de Spania, printesa de Asturia, de Viana si Gerona, cu rangul de Alteta regala. Leonor va pastra acest rang numai daca va ramâne singurul copil sau daca va avea numai surori.


Micuta, nascuta in urma cu doua luni prin cezariana, intr-o clinica privata din Madrid, a fost botezata cu numele de Leonor de Todos los Santos, cu apa din Iordan.


Emotionati, regele Juan Carlos al Spaniei si regina Sofia au fost pentru prima oara nasii unui nepot de-al lor.


Ceremonia familiala privata a avut loc la Palatul Regal din Zarzuela, in prezenta cardinalului si arhiepiscopului de Madrid, Antonio Maria Rouco Varela, acelasi care a oficiat casatoria printului de Asturias cu ziarista Letizia Ortiz, la 22 mai 2004, la catedrala din Almudena.


La botezul catolic au asistat seful guvernului socialist, José Luis Rodriguez Zapatero, presedintii Congresului deputatilor si Senatului, Manuel Marin si Javier Rojo, presedintele Tribunalului Constitutional si cel al Consiliului General al puterii judiciare.


Coalitia dintre verzi si comunisti, UI, a criticat sâmbata faptul ca botezul s-a derulat in prezenta reprezentantilor de stat, asigurând ca „asta a transformat un act privat intr-o ceremonie de stat proprie monarhiilor preconstitutionale din ultimele secole“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS