10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGoogle - folosit si la achizitii on line

Google – folosit si la achizitii on line

Cumparatorii on-line au utilizat cu prioritate Google ca motor de cautare pe internet, in perioada sarbatorilor de iarna, potrivit unui studiu ale carui rezultate au fost facute publice in cursul acestei saptamâni. Dupa cum informeaza site-ul reuters.fr, potrivit cabinetului de masurare a audientei pe internet Hitwise, 11,1 la suta dintre vizitatorii site-urilor de cumparaturi in luna decembrie si-au gasit sursa pe Google, ceea ce reprezinta o crestere cu 28 la suta fata de anul trecut.


Motoarele de cautare Yahoo! Serch si MSN Search au fost utilizate de 5,05, respectiv 0,79 dintre amatorii de cumparaturi on line. In ceea ce priveste site-ul de licitatii e-Bay, acesta este cel mai mare generator de trafic catre site-urile de cumparaturi, fiind urmat de magazinul virtual Amazon.com. Aproximativ 18,3 la suta dintre vizitele facute unor site-uri ce ofera posibilitatea cumpararii on line isi gasesc sursa intr-un motor de cautare. EBay, Amazon.com, Froogle si Shopzilla sunt cele mai importante patru site-uri de comert catre care se indreapta navigatorii ce au folosit ca motor de cautare Google, potrivit Hitwise.


Cautarile continând cuvântul „iPod“ au fost de 175 de ori mai numeroase in timpul sarbatorilor de iarna de la sfârsitul anului 2005, fata de cele de la sfârsitul anului 2004, mentioneaza Hitwise. De asemenea, in perioada Craciunului, site-urile care ofera posibilitatea descarcarii de muzica on line au fost foarte solicitate. In perioada 1-7 ianuarie, magazinul on line iTunes al companiei Apple s-a situat pe primul loc in topul celor mai importante sapte site-uri pentru descarcarea de muzica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS