12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Saltele pentru somnul vacilor


Incepând cu acest an, Norvegia va fi primul stat din lume care le asigura vacilor un confort sporit. Dupa cum informeaza cotidianul austriac Krone, incepând din acest an, toti fermierii sunt obligati sa le asigure vitelor lor o saltea, pe care acestea sa isi poata odihni oasele dupa o zi grea de munca. Potrivit specialistilor, investitia asta se va dovedi pâna la urma profitabila, pentru ca un somn mai bun in timpul noptii sau in timpul zilei asigura o calitate cu zece procente mai ridicata laptelui furnizat de acestea. Noua lege este o mana cereasca pentru comerciantii de saltele, care si-au diversificat acum oferta pentru vacute. In medie, o astfel de saltea costa 1.000 de coroane, echivalentul a 120 de euro.


A participat la propria inmormântare


O femeie din Argentina, care fusese data disparuta dupa petrecerea de Anul Nou, si-a surprins rudele aparând la propria inmormântare. Dupa cum informeaza Yahoo!News, Angela Saraiva, de 20 de ani, din Salta, fusese plecata doar 20 de ore, fiind surprinsa ca pentru autoritati ea era moarta. Din câte se pare, mama sa, extrem de ingrijorata, a identificat un cadavru ca fiind al fiicei sale. Spre bucura femeii insa, Angela a aparut teafara la propria inmormântare. „Rudele au crezut ca este cadavrul meu, pentru ca femeia aceea semana cu mine. Mi-a placut aceasta experienta, pentru ca mi-am dat seama cât de mult ma iubeste familia mea si cât de dor le-ar fi de mine. M-am simtit foarte importanta“, a povestit tânara.


Strip-tease pentru bani de avion


O turista lituaniana a fost retinuta in timp ce oferea un numar de strip-tease câtorva zeci de curiosi in Aeroportul din Cancun, Mexic, pentru a strânge suma de bani necesara ca sa-si ia un bilet de avion, informeaza site-ul Yahoo!News.


Turista, de 22 de ani, o blonda cu ochi albastri, a fost oprita din elanul sau de doi politisti mexicani care au condus-o la biroul de imigrare, au anuntat membri ai personalului aeroportului.


Vera Tulukasova, care calatorea singura, sosise in statiunea balneara Cancun pe 6 ianuarie, unde a cheltuit toti banii, neputându-se intoarce acasa.


Prezervativ obligatoriu in buzunar


Un consilier municipal columbian intentioneaza sa-i oblige pe locuitorii din orasul sau, cu vârste de peste 14 ani, sa poarte intotdeauna un prezervativ in buzunar, pentru a evita sarcinile nedorite si bolile cu transmitere sexuala, informeaza site-ul Cyberpresse.ca.


William Pena, consilier municipal in Tulua, localitate din vestul tarii, a explicat ca va face o propunere pentru a-i obliga pe toti barbatii si femeile, inclusiv pe cei aflati in vizita in acest oras, sa poarte mereu la ei cel putin un prezervativ. Contravenientii vor plati o amenda de 180 de dolari sau vor fi obligati sa participe la cursuri de „safe sex“.


Potrivit lui Pena, Tulua inregistreaza cel mai mare numar de bolnavi de SIDA din Columbia. Propunerea va fi dezbatuta in consiliul municipal si ar putea intra in vigoare in martie.


Preotii din oras s-au opus acestui proiect. Parintele Jesus Velasquez a afirmat: „Voi fi obligat sa port un prezervativ, desi sunt o persoana religioasa“.


Penelope Cruz – decorata in Franta


Actrita spaniola Penelope Cruz a fost ridicata la rangul de cavaler al ordinului Artelor si Literelor miercuri seara la Paris, de ministrul francez al culturii, Renaud Donnedieu de Vabres, informeaza site-ul Yahoo!News.


„Francezii iubesc cinematografia si va iubesc pe dumneavoastra pentru talentul si puterea de seductie pe care le aveti. Intruchipati frumusetea si sarmul. Traiasca cinematografia! Traiasca diversitatea culturala!“, a spus ministrul francez al culturii.


Penelope Cruz a declarat, la rândul ei, in limba franceza ca este „onorata“ pentru primirea acestei recompense, subliniind insa „ca nu crede ca o merita“. „Promit sa dau tot ceea ce este mai bun pentru ca Franta sa nu regrete!“, a subliniat actrita, care a fost insotita de Salma Hayek si de sora sa.


Angelina Jolie a confirmat ca este insarcinata


Angelina Jolie a confirmat ca este insarcinata cu copilul lui Brad Pitt, informeaza site-ul Infoshowbiz.


„Da, sunt insarcinata“, a afirmat Jolie in Republica Dominicana, unde se afla pentru turnarile filmului „The Good Shepard“. Vestea a fost imediat confirmata de purtatorii de cuvânt ai celor doua vedete.


Este vorba de primul copil biologic pentru Jolie, care este deja mama a doi copii adoptati, Maddox, un cambodgian de patru ani, si Zahara, o etiopiana de un an.


Brad Pitt, care a inceput recent demersurile pentru a-i adopta pe Maddox si Zahara, spune ca va avea o familie mai mare de acum inainte. El s-a despartit anul trecut de sotia sa din ultimii ani, Jennifer Aniston.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS