10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Imparatul aztec Montezuma avea un nepot, Cuitlahac, al carui nume, in traducere libera, inseamna „multe excremente“.


Lui Thomas Edison, inventatorul becului electric, ii era frica de intuneric.


In prezent, se considera ca inventatorii scrisului nu au fost sumerienii, ci dacii. Tablitele inscriptionate de la Tartaria, apartinând poporului carpato-dunarean, sunt cu 1.000 de ani mai vechi decât cele descoperite in Sumer.


Inventatorii rotii sunt considerati astazi a fi tot dacii. Asa-numitul vas de la Bronocice, pe care sunt desenate, zgâriate, imagini de carute cu patru roti, dateaza din anul 3400 i.H., cu 200 de ani inaintea unui desen asemanator descoperit pe teritoriul Irakului de astazi.


Egiptenii importau aur de la… daci! Analize chimice au aratat ca mai mult de 30% din aurul faraonilor egipteni provine din Muntii Apuseni.


Cultura vedica, considerata pâna astazi a fi cea mai veche din lume, care sta la baza intregii civilizatii a lumii, este considerata (de mai bine de o suta de ani!) de catre americani si cercetatorii de la Cambridge-Anglia ca pornind din spatiul carpato-dunarean.


Dacii aveau cunostinte de metalurgie cu mult superioare celor din zilele noastre. Pe teritoriul României s-au descoperit cuie vechi de peste 2.000 de ani, neruginite, continând alfa – fier pur in proportie de 99,97%! Pâna in prezent au mai fost descoperite in lume numai doua astfel de minuni antice: stâlpul de fier de la Delphi si un disc din Mongolia cercetat in laboratoarele NASA si cele de la Universitatea Harvard. Astfel de obiecte, sustin cercetatorii, ar putea fi modelate doar in cosmos!


La orice vârsta, apa este esentiala pentru buna functionare a corpului uman.


In fiecare zi, corpul uman pierde in medie 2,5 l apa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU