6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSugestii pentru amenajarea apartamentului

Sugestii pentru amenajarea apartamentului

Finisaje in tonuri caldute de crem-galbui, mobilier culoarea lemnului, tesaturi din fibre naturale, acestea sunt principalele elemente care compun amenajarea unui apartament micut, dar cochet si foarte primitor.


Finisajele si mobilatul unui apartament sunt elemente de baza care transforma locuinta intr-una cocheta si primitoare. Pentru ca, de cele mai multe ori ne referim la apartamente de bloc, unde structura si impartirea interioara nu permit o reconfigurare a spatiului, se incearca, prin finisaje si mobilier, sa se obtina o amenajare degajata, in care sa existe suficient loc de miscare si senzatia de cât mai mult spatiu. Peretii pot fi zugraviti intr-o nuanta deschisa de crem, gresia si faianta trebuie alese in tonuri luminoase de bej, iar piesele de mobilier combina esente de lemn natur cu fronturi albe sau galbui.


Desfiintarea usilor din interior, o posibilitate


Pentru fluidizarea spatiului este recomandat sa se renunte la usile dintre camere, pastrându-se doar cele de la baie si dormitor, dar si acestea fiind schimbate cu usi noi din lemn masiv.


Daca bucataria este foarte mica poate fi dotata cu mobilier realizat pe comanda, in care sa se incorporeze si aparatura electrocasnica, optimizând astfel spatiul. Pentru largirea livingului, se poate renunta la holul de intrare, accesul din exterior facându-se direct. Piesele de mobilier ale incaperii trebuie sa fie foarte practice, cu un design simplu si sa nu ocupe mult loc. Alese in nuanta lemnului de cires, ca si parchetul, aceste obiecte de mobilier trebuie asortate cu elemente si accesorii in nuante de alb-crem, care deschid si mai mult decorul: fronturile dulapurilor, partea textila a canapelei si fotoliilor, pernutele decorative si altele.


Perdelele, tot de o culoare deschisa – crem- si covorul vin in completarea amenajarii.


O baie mica poate fi amenajata cu gust


Din punct de vedere cromatic si al designului interior, dormitorul ar trebui sa continue stilul de amenajare a livingului si a bucatariei. Mobilier din PAL melaminat in combinatie de bej cu nuanta lemnului de cires, parchet din lemn masiv, perdele si draperii bej uni.


Baia, micuta ca dimensiuni, poate fi finisata in tonuri luminoase de alb-galbui, iar cada s-ar putea inlocui cu o cabina de dus din sticla, montata pe colt pentru a câstiga mai mult spatiu. Pentru o mai buna izolare fonica si un confort termic sporit, vechile ferestre se pot inlocui cu geam termopan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS