16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Politistii britanici, magicieni in timpul liber


Sute de politisti din Marea Britanie au si al doilea serviciu pentru a-si intregi bugetul, câtiva dintre ei alegând chiar si magia pentru a-si rotunji veniturile. Dupa cum informeaza tabloidul britanic The Sun, alti agenti au preferat al doilea job ca muzicieni, terapeuti, animatori sau florari. Conducerea Politiei din Essex a recunoscut ca peste 200 dintre cei 3.300 de agenti de aici au nevoie de bani in plus pentru a duce un trai decent. Potrivit documentelor, cea mai frecventa slujba secundara printre politisti este cea de sofer, insa exista si 12 cazuri in care agentii sunt in timpul liber muzicieni sau animatori. Alti 11 ofiteri au ales sa practice magia. „Exista multe activitati secundare la noi in sectie. Cunosc politisti care sunt magicieni, florari sau instructori auto. Multi dintre ei au nevoie de al doilea loc de munca pentru a-si putea permite sa mearga in vacanta sau sa isi cumpere o casa. Insa, exista cazuri in care politistii au al doilea job doar pentru a se distra“, a spus purtatorul de cuvânt al Politiei din Essex.


O canadiana isi ofera cadavrul unei expozitii


O canadiana a decis sa-si ofere corpul, dupa moartea sa, unei expozitii, informeaza site-ul Cyberpresse.ca. Stephanie Chapu, de 30 de ani, a declarat ca isi va dona corpul expozitiei „Body Worlds“ de la Centrul de Stiinta din Ontario. „Imi voi oferi corpul pentru stiinta“, a spus ea, evocând caracterul educativ al acestor expozitii.


Peste 6.000 de cadavre, oferite gratuit, fac parte din expozitia organizata de Institutul german de Plastinare. Corpurile sunt conservate datorita plastinarii, metoda bazata pe inlocuirea fluidelor si grasimilor corpului cu acetona, inlocuita la rândul ei de polimeri.


Un copil de noua ani – noul Bill Gates


Desi are doar noua ani, Ajay Puri este deja o celebritate in tara sa natala, India. Dupa cum informeaza agentia italiana de presa Ansa, micutul Ajay este cel mai tânar creator de site-uri de internet din lume. La doar trei ani, micul indian a realizat site-ul sau personal, www.microsoftkid.com, performanta sa stârnind admiratia unor mari personalitati, incepând cu premierul indian Manmohan. Insa pentru micutul informatician, cea mai emotionanta intâlnire din viata sa a fost cea cu Bill Gates, care, dupa ce a aflat de reusita lui Ajay, a dorit sa il cunoasca personal.


„Ceasca de ceai“ – icoana nationala in Anglia


Celebra „ceasca de ceai“ britanica a devenit oficial o icoana nationala, datorita unui proiect lansat de guvern in vederea valorificarii patrimoniului cultural englez, informeaza site-ul Yahoo!News.


Au fost alese in total 12 simboluri, printre care autobuzul rosu cu etaj din Londra, „Alice in tara Minunilor“ sau Stonehenge, monumentul megalitic din sudul Angliei. Site-ul www.icon.org.uk, creat special pentru acest proiect, invita orice persoana sa voteze un obiect tipic englez. Cel mai des votate obiecte vor fi adaugate pe lista in lunile urmatoare.


Muzica de Mozart pentru a-l ajuta pe Ariel Sharon sa-si revina


Copiii premierului israelian Ariel Sharon i-au pus sa asculte muzica de Mozart, compozitorul sau preferat, pentru a-l ajuta sa iasa din coma, informeaza cotidianul Yediot Aharonot, citat de site-ul Yahoo!News. Omri si Gilad Sharon, cei doi copii ai primului-ministru, i-au pus tatalui lor muzica, cu acordul medicilor. Copiii lui Sharon spera astfel ca muzica va contribui la stimularea simturilor tatalui lor, de 77 de ani. Dupa cresterea oilor, Mozart este a doua pasiune a primului-ministru, spitalizat saptamâna trecuta in urma unui accident vascular cerebral grav.


Gwen Stefani – designer pentru bebelusi


Cântareata si actrita Gwen Stefani doreste sa adauge colectiei sale de haine pentru adulti o linie pentru bebelusi. Vedeta, care este insarcinata cu primul sau copil, considera ca nou-nascutii nu au suficiente alegeri in materie de haine. Stefani, proprietara marcii Lamb Clothing, a declarat pentru News of the World: „Bebelusii nu prea au ce sa poarte, asa ca eu o sa fac ceva in acest sens“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS