17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCofetarie cu prajituri putine la RIO

Cofetarie cu prajituri putine la RIO

Satula de tot felul de preparate culinare specifice sarbatorilor care au trecut, m-am decis sa schimb regimul si sa incerc oferta unei cofetarii craiovene.


Cunoscut, la deschidere, drept cofetarie (dat fiind si faptul ca inainte, in aceeasi locatie, a fost tot o cofetarie – Pati Sport – n.r.), localul RIO mi-a oferit o surpriza de la primul contact cu meniul. Nu numai ca in locatia amintita poti servi masa ca in orice alt restaurant, dar la capitolul deserturi nu poti fi decât dezamagit. Oferta de „dulcegarii“ se limiteaza la o scurta lista in meniu, pentru ca in fata vitrinei sa nu poti sa alegi decât dintre patru-cinci sortimente de prajituri si cam tot atâtea de inghetata.


Ma hotarasc, in cele din urma, sa iau o felie de tort de ciocolata si o inghetata, tot de ciocolata. Asta dupa ce, pret de câteva minute, am urmarit cu privirea ospataritele care schimbau impresii intre ele lânga casa, asteptând sa fiu remarcata. Când, in cele din urma am fost luata in primire de una dintre ele, nu am putut decât sa fiu din nou dezama-gita ca aceasta nu s-a inarmat si cu un servet cu care sa curete masa de firimiturile lasate de clientii care au stat acolo inaintea mea. Am depasit momentul si am asteptat cu nerabdare desertul comandat. Felia de tort de ciocolata s-a dovedit insa a fi o felie de tort cu un blat, ce-i drept, bine insiropat (semn ca poate era proaspat), dar cu o glazura care numai a ciocolata nu aducea. Aceasta era, de fapt, o crema de cacao cu margarina, iar ciocolata de ornament era de proasta calitate.


Fara nici un fel de remuscari, am lasat deoparte felia de tort si mi-am indreptat atentia asupra cupei de inghetata. Singurul lucru care mi-a venit in minte a fost celebra sintagma „cât dai, atât primesti“. Pentru ca, la fel ca si in cazul prajiturii, pretul mic, respectiv 2,5 RON, se regaseste pe deplin in gustul produsului. Semn de amatorism, inghetata pastra multe urme de gheata, iar gustul de ciocolata… nicaieri; numai putina cacao, cât sa coloreze desertul. Renunt si la inghetata, cer nota si merg sa inspectez toaleta. Nu stiu daca administratorii de la RIO au auzit ca exista o institutie numita Protectia Consumatorului sau daca aceasta institutie a auzit de RIO. Marimea toaletei este invers proportionala cu marimea locatiei, cel putin la femei. Asadar, daca mai multe reprezentante ale sexului frumos se hotarasc sa mearga in acelasi timp la toaleta, s-ar crea aglomeratie.


In plus, colacul WC-ului, innegrit si ponosit de trecerea timpului, te face sa te gândesti bine inainte de a vrea sa folosesti toaleta. La fel si cosul plin de gunoi, mirosul care „te ia de nas“ si dispozitivul de hârtie igienica plin de rugina. Singura surpriza placuta a fost sa descopar ca la chiuveta curgea apa. „Macar atât“, mi-am zis si am iesit sa platesc nota pentru „serviciile“ oferite.


La RIO, preturile chiar sunt pentru orice buzunar. Numai ca, o prajitura de 2,5 RON face exact 2,5 RON.


De atmosfera nu poate fi vorba, pentru ca in afara de câteva acorduri muzicale in surdina, care strabat sala de mese, nimic nu te poate face sa te simti cu adevarat bine.


Rio – Calificative


Calitatea preparatelor **


Comportamentul


personalului **


Atmosfera **


Curatenie toaleta *


Pret *


Calificative


Calitatea preparatelor


**** – te lingi pe degete


*** – gustoasa


** – nu am murit mâncând-o


* – doar daca esti mort de foame


Comportamentul personalului


**** – omniprezent


*** – aproape „indiscret“


** – indiferent


* – „absent“


Atmosfera


**** – ca-ntre prieteni


*** – de bun-gust


** – relaxanta


* – obositoare


Preturi


**** – pentru VIP-uri


*** – in ziua de salariu


** – acceptabil


* – pentru orice buzunar


Curatenie


**** – „farmacie“


*** – curat


** – satisfacator


* – mai bine abtine-te


„Pofta buna!“


Anglia: „Good appetite“


Austria: „Guten Appetit“


Danemarca: „Velbekomme“


Franta: „Bon appétit“


Luxemburg: „Guten Appetit“


Olanda: „Smakelijk eten“


Cehia: „Dobrout chut“


Cipru: „Kali Orexi“


Croatia: „Dobar tek“


Estonia: „labu apetiti“


Finlanda: „Hyvää ruokahaluaa“


Germania: „Guten Appetit“


Grecia: „Kale orexe“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII