10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCel mai vechi Mall din lume

Cel mai vechi Mall din lume

Considerata ca fiind cea mai veche galerie comerciala de tip Mall, Galleria Vittorio Emanuele din Milano, Italia, a fost construita in perioada 1865-1877. Inspirat de centrul de expozitii London’s Crystal Palace, designul este neoclasic si a fost conceput de Giuseppe Mengoni, care a numit constructia dupa primul rege al Italiei, si care, din pacate, si-a gasit si sfârsitul cazând de pe acoperisul cladirii proaspat finalizate. Potrivit site-ului misiuneacasa.ro, in ciuda vechimii sale, complexul comercial este considerat si acum centrul cel mai mo-dern de cumparaturi din Milano.


Contrastând cu aspectul delicat al catedralei, Galleria Vittorio Emanuele domina Piazza del Duomo cu statura sa impunatoare.


Având o structura moderna si originala, Galleria Vittorio Emanuele nu are de ce sa se teama: ea poate fi comparata cu structurile similare din Londra sau Paris ale aceleiasi perioade.


Vechiul Mall este astazi atât centrul activitatilor culturale, cât si mondene, cu numeroasele sale librarii, magazine, cafenele gigantice sau restaurante renumite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS