11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Regia de Apa incepe debransarile


Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova va demara o ampla actiune de debransare, incepând din aceasta luna. Valoarea restantelor a convins conducerea regiei ca trebuie sa actioneze rapid. Cele mai multe facturi neachitate le au, ca in fiecare an, asociatiile de proprietari, care trebuie sa achite catre regie 68,9 miliarde de lei. La agentii economici, debitele au ajuns la 34,19 miliarde de lei, iar la sectorul particular 12,4 miliarde de lei. Pentru ca valoarea acestora sa nu mai creasca, angajatii regiei sunt nevoiti sa debranseze cel putin o parte dintre datornici, pentru a-i „incuraja“ sa achite ce consuma. Potrivit declaratiilor viceprimarului Gheorghe Nedelescu, primii care vor ramâne fara apa sunt agentii economici. (R.M.) 


Bugetul Primariei Craiova, mai mare in 2006


Bugetul local pentru anul 2006 va atinge suma de 2.500 de miliarde de lei. Cresterile cele mai mari sunt la capitolul venituri proprii, unde suma va fi de 630 de miliarde de lei, cu 130 de miliarde mai mare decât in 2005. Primarul Antonie Solomon a precizat ca banii vor fi impartiti in functie de principalele prioritati, respectiv plata salariilor functionarilor din primarie, asigurarea bugetului pentru azilul de batrâni sau Politia Comunitara. Mâine, executivul din primarie urmeaza sa aiba ultima intâlnire pentru a cadea de acord asupra distribuirii banilor publici. (R.M.) 


Licitatie pentru centrul Craiovei


Primaria Craiova va organiza pe 24 februarie o licitatie pentru amenajarea centrului Craiovei. Edilul-sef, Antonie Solomon, spera ca un numar cât mai mare de firme sa participe. Desi nu a vrut sa precizeze valoarea la care se ridica investitia, primarul nu stie insa de unde va face rost de banii necesari. Mult disputata amenajare a centrului Craiovei ar urma sa fie demarata in cursul acestui an. (R.M.) 


25 de tone de gunoi si sticle sparte


In lipsa concertului de Revelion care in anii trecuti se tinea in centrul Râmnicului, vâlcenii s-au distrat si au aruncat cu petarde si artificii in celelalte cartiere ale orasului. Cele mai „dinamitate“ zone au fost intrarea nordica a municipiului, bulevardul Calea lui Traian, zona Hermes din Ostroveni, blocurile ANL si zona Maidan. In urma distractiei au fost strânse de pe strazi 25 de tone de gunoi. „S-au spart sticle, s-au aruncat petarde si artificii in mai toate zonele din oras. Comparativ cu anii trecuti, gunoaiele nu sunt cu mult mai putine“, a spus inginerul Laurentiu Teodorescu, din cadrul Primariei Râmnicu Vâlcea. In acest an, edilii orasului au decis sa nu se mai tina concerte in zona centrala tocmai pentru a pastra zona curata si a nu bloca traficul. (L.P.) 


Campanie de vaccinare obligatorie a pasarilor din gospodariile populatiei


Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va initia in perioada februarie-martie o campanie de vaccinare obligatorie a pasarilor impotriva pseudopestei aviare, o parte din costuri fiind asigurate de institutie, se arata intr-un comunicat al autoritatilor. ANSVSA va suporta contravaloarea vaccinului pentru pasarile aflate in proprietatea persoanelor fizice si care sunt destinate consumului familial, in timp ce manopera este platita de proprietari, se precizeaza in comunicat. Vaccinarea anti-pseudopestoasa a pasarilor este o actiune sanitara veterinara obligatorie, iar refuzul proprietarilor de a permite vaccinarea este sanctionat, conform legii, cu amenzi cuprinse intre 400 si 800 RON. Potrivit reprezen-tantilor ANSVSA, prima campanie de vaccinare va debuta in luna februarie si se va incheia la sfârsitul lunii martie, dupa care vor urma alte doua in lunile iunie-iulie si noiembrie-decembrie. (C.N.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII