16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

IA TE UITA!

HBO ora 20.00


Perchezitia


drama – 2004


Regia: Sidney Lumet


In rolurile principale: Glenn Close, Ellen Barkin, Justin Bartha, Maggie Gyllenhaal


„Strip Search“ impleteste câteva povesti paralele care examineaza problema libertatii personale versus securitatea nationala, devenita actuala dupa 11 septembrie.


Regizorul Sidney Lumet a colaborat, pentru acest film, cu Tom Fontana, creatorul serialului „Oz, inchisoarea federala“, pentru a explora statutul precar al libertatii individuale dupa evenimentele de pe 11 septembrie. El foloseste doua povesti paralele, fiecare continând dialoguri identice, dar locurile in care se desfasoara acestea sunt pe continente diferite.


Filmul prezinta in mod ingenios o serie de scenarii pline de invatatura, in care doi absolventi de facultate – o femeie de origine americana care se afla in China si un barbat arab din New York – sunt retinuti si interogati, fara existenta unor dovezi clare impotriva lor, cu privire la activitati in legatura cu comploturi teroriste.


Filmul exploreaza trairile acestor persoane diferite, care sunt interogate fara mila si perchezitionate de câtiva oficiali guvernamentali, care sunt pregatiti sa obtina informatii cu orice pret pentru siguranta publica, pe fondul unui posibil atac terorist.


In final, „Strip Search“ trateaza una dintre cele mai importante dispute contemporane: securitatea si siguranta merita pretul pierderii libertatii?


Filmul a fost notat pe site-ul de specialitate cu nota 6,2, ceea ce-l claseaza printre peliculele pe care ai dori sa le urmaresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS