21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

RETETA SAPTAMÂNII

Cremsnit


Ingrediente:


pentru aluat:


– 600 g faina;


– 250 g margarina;


– 250 g smântâna;


– un praf de sare


pentru crema:


– 1 litru lapte dulce;


– vanilie;


– 8 oua;


– 350 g zahar;


– 150 g faina


Mod de preparare


Se pun faina si putina sare intr-un vas. Se face o adâncitura in faina si se adauga smântâna. 1/2 din cantitatea de margarina se inmoaie pe foc, se adauga peste faina si se framânta un aluat tare, care se lasa la rece pentru o ora. Se scoate si se amesteca cu restul de margarina, se impatureste si se mai lasa la rece o ora, dupa care se imparte in patru parti egale, se intind foi groase de un centimetru, care se coc pe fundul unei tavi presarate cu faina.


Cât timp se coc foile, aluatul se tine la rece. Foile coapte se pastreaza pe un platou, pâna când se prepara crema. Laptele se clocoteste, se trage cratita de pe foc si se pune vanilie. Se sparg cinci oua intr-un vas si se bat spuma cu trei galbenusuri, pâna când devin o crema spumoasa. Se pune zaharul, se continua operatia, apoi se toarna faina, in ploaie. Se pune un praf de sare si se adauga laptele cald, amestecând incet ca sa nu se taie ouale. Se pune cratita cu crema pe foc si se amesteca incet.


Când arata ca o smântâna groasa, se lasa sa se raceasca. Se foloseste numai rece, dupa ce au fost adaugate cele trei albusuri ramase batute spuma tare. Se pune crema in strat gros intre doua foi, rezultând doua prajituri, se lasa pe platouri separate si se taie abia a doua zi, când foile se inmoaie usor si nu se sfarâma.


Prajitura se serveste taiata patrate mari, pudrata cu zahar farin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS