Acasă Sport Scurte stiri

Scurte stiri

Volei. Craiovencele lupta pentru locul I


Echipa feminina de volei CS Universitatea Craiova intâlneste astazi, in Sala Sporturilor din Valea Vlaicii, de la ora 12.30, formatia CSM Lugoj, intr-un meci foarte important pentru configuratia clasamentului. Craiovencele ocupa locul doi in clasament, aflându-se la egalitate de puncte cu CSM Lugoj, grupare care a pierdut etapa trecuta la Bucuresti, in fata formatiei Dinamo (scor 2-3). O victorie a oltencelor astazi le-ar aduce in postura de lidere ale seriei. In meciul tur, banatencele s-au impus cu 3-1, elevele antrenorului Adrian Cotoranu având un motiv in plus sa se razbune pe adversar. Dupa aceasta intâlnire, prima faza a campionatului va lua sfârsit, urmând ca pe 25 ianuarie sa debuteze faza a doua a competitiei, in care primele patru echipe din serie vor juca din nou tur-retur, dupa sistemul fiecare cu fiecare. In debutul acestei intâlniri, vor evolua baietii lui Danut Pascu. Echipa masculina de volei a CS Universitatea Craiova va intâlni, de la ora 11.00, lidera seriei, CS Unirea Dej. (L.C.)


Tenis de masa. Meci decisiv pentru craioveni


Echipa masculina de tenis de masa a CS „U“ Craiova va juca astazi si mâine (ora 9.00), in Sala FEFS din Complexul Sportiv „Ion Oblemenco“, in ultimul turneu de calificare la barajul pentru promovarea in Superliga Nationala. In urma rezultatelor din primele trei turnee, Universitatea Craiova, cu sapte victorii, se afla pe locul doi in clasament, la numai o victorie in urma liderei CS Pristavu Câmpulung. Pe locul trei, la mare distanta, se claseaza CSM Arad (doua victorii), ultimul loc fiind ocupat de CS 20 Pitesti (o victorie). Batalia pentru prinderea barajului se da intre CS Universitatea Craiova si CS Pristavu Câmpulung. Pentru a trece pe primul loc, oltenii trebuie sa bata cu cel putin 9-7 echipa din Câmpulung, dupa ce au invins la Arad cu 9-5, in conditiile in care in primele doua turnee, muscelenii i-au intrecut cu 9-7, respectiv 9-6. Din aceasta serie se califica la turneul final prima clasata, alaturi de câstigatoarele celorlalte doua serii. Cele trei echipe calificate in faza urmatoare a competitiei vor sustine anul viitor un baraj, primele doua clasate calificându-se in Superliga Nationala. Echipa craioveana, antrenata de profesorul emerit Virgil Balan, este alcatuita din patru sportivi: Eugen Colan, Daniel Simulescu, Alin Boangiu si Florin Zamfirescu. (L.C.)


Festivitate. „Stelele sportului scolar“, editia a X-a


Inspectoratul Scolar Judetean Dolj va organiza astazi, de la ora 11.00, gala „Stelele sportului scolar doljean 2005“, festivitate care va avea loc la Liceul de Arta „Marin Sorescu“ din Craiova. In cadrul acesteia vor fi premiati cei mai buni sportivi-elevi care au reusit rezultate notabile in competitiile sustinute in acest an. ISJ Dolj va premia cei mai buni zece sportivi-elevi, atât la sporturi individuale, cât si la jocuri sportive, dar si primele zece echipe la sporturi individuale si la jocuri sportive. De asemenea, vor fi premiati primii zece antrenori la sporturi individuale, dar si primii zece antrenori la jocuri sportive. Festivitatea va avea loc in acest week-end in prezenta oficialitatilor locale, a reprezentantilor ISJ Dolj, dar si a celor care in anul 2005 au fost alaturi de sportivi, antrenori si sustinatori. (L.C.)


Bilant. Podiumul CS Olimpic Sport Craiova


Pentru rezultatele obtinute in anul competitional 2005, atleta Corina Dumbravean a fost clasata pe primul loc, eleva antrenorului Eleodor Rosca obtinând in acest an titlurile de campioana europeana (la tineret) si vicecampioana europeana la senioare. In palmaresul Corinei figureaza si trei medalii de aur la Campionatele Balcanice, ea fiind si campioana României la seniori si tineret. In aceasta perioada, Dumbravean se afla in pregatiri in Grecia. Pe locul doi: atleta Simona Barcau (antrenor: Eleodor Rosca), vicecampioana balcanica la stafeta de 4×400 metri senioare, doua medalii de bronz la CN de tineret. In prezent, Simona Barcau a parasit clubul din Banie, fara acordul conducerii CS Olimpic Sport, aflându-se la Steaua. Pentru medalia de bronz cucerita la CN de box, Stefan Coanda (antrenor: Ion Draghici) a fost situat pe locul trei in clasamentul pe 2006 al CS Olimpic Sport Craiova. (I.J.)

Exit mobile version