14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere


– Tarantula nu este un paianjen veninos. In unele cazuri, intepatura lui este ca o intepatura de albine. Exista insa si specii a caror intepatura provoaca probleme de respiratie.


– Numarul persoanelor care mor din cauza paianjenilor este cu mult mai mic decât cel al oamenilor care se tem de ei. Probabilitatea sa fii omorât de dopul de la o sticla de sampanie este mai mare decât sa mori intepat de un paianjen.


– Pe pamânt sunt peste patru milioane de milioane de furnici. O colonie de furnici include mai mult de 20 de milioane de furnici.


– O furnica poate cara de 50 de ori greutatea corpului ei si poate trage de 30 de ori greutatea corpului. Furnicile nu dorm niciodata.


– Pentru a se proteja, unii fluturi au invatat sa zboare ca alte insecte pe care inamicii lor nu le manânca in mod normal. Unele specii de fluturi nu traiesc decât câteva zile.


– Sunt mai mult de 1.400 de specii de scorpion in lume. Scorpionii nasc pui vii, nu depun oua.


– Aproximativ 80% din vietuitoarele planetei sunt insecte.


– Exista 20.000 de specii de albine in lume. Albina este cea mai importanta insecta pentru ca ajuta la inmultirea plantelor. In cinci minute, o intreaga colonie de albine poate omori o vaca prin intepaturi. Dupa ce albina isi pierde acul, moare.


– O lacusta poate sari o distanta mai mare de 20 de ori decât lungimea corpului ei. Dar un purice poate sari de 350 de ori marimea corpului lui. Este ca si cum un om ar sari lungimea unui stadion de fotbal.


– Se estimeaza ca intr-un an o colonie de albine poate produce intre 180 si 225 kg de miere.


– Rechinii au un excelent simt al mirosului si aproape ca-si folosesc tot creierul pentru asta. Rechinul nu are oase, ci numai cartilagii.


– Cel mai mare rechin este rechinul balena, care poate ajunge la 21,3 m lungime. El inoata la suprafata apei. Nu manânca pesti sau alte pradatoare, ci se hraneste cu plancton pe care il filtreaza din apa pe care o inghite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS