22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru frumusete

Sfaturi pentru frumusete

Antrenorul de fitness si aerobic de la salonul de infrumusetare New Look dezvaluie cititoarelor GdS câteva exercitii care pot fi facute acasa pentru ca acestea sa-si pastreze silueta si pe parcursul Sarbatorilor.


De aproximativ o jumatate de an, in centrul Craiovei, mai exact pe strada Gh. Baritiu, s-a deschis un nou salon de infrumusetare, New Look. Aici puteti beneficia de o gama larga de servicii care se adreseaza atât barbatilor cât si femeilor, de la tot ce inseamna ingrijirea podoabei capilare (tuns, coafat, vopsit) si pâna la tratamente cosmetice, epilat, sauna, fitness sau aerobic. De asemenea, pentru doamnele care vor sa arate bronzate si iarna (se pare ca multe craiovence tin sa aiba tenul masliniu si când afara termometrul a coborât sub zero garde Celsius), salonul este echipat si cu un solar.


Nu va infometati


O data cu bucuria pe care ne-o aduce in suflete sezonul sarbatorilor, multe reprezentante ale sexului frumos se tem ca silueta lor va avea mult de suferit din pricina meselor copioase (din care nu pot lipsi produse traditionale precum caltabosi, sarmalele sau friptura de porc). Sa nu mai vorbim de faptul ca nimanui nu-i arde de mers la sala in ajunul Craciunului sau Revelionului. Mirel Cârstea, antrenor de fitness si aerobic la New Look, ofera câteva sfaturi, care va vor ajuta sa intrati in noul an fara inesteticele kilograme in plus.


In primul rând, nu este nevoie sa va abtineti de la toate bunatatile si sa va infometati pentru a intra in rochia cumparata pentru petrecerea dintre ani. „Puteti sa mâncati câte putin din toate, atâta timp cât mesele sunt dese si va ridicati inainte sa va fi saturat“, a spus Mirel.


Coapse, brate, spate si abdomen


Si pentru ca miscarea este foarte importanta pentru a va mentine in forma, Mirel a dezvaluit câteva exercitii care pot fi practicate cu succes acasa, dupa ce in prealabil ati facut o incalzire de zece minute.


Pentru a va modela coapsele puteti face fandari scurte, lungi sau laterale, desfasurate in cinci serii a câte 20 de miscari, sau genoflexiuni ca talpile departate si vârfurile indreptate spre exterior. Ridicarile laterale sau flexiunea bratelor in timp ce tineti in mâini gantere de un kg (pot fi cu succes inlocuite de sticlele cu apa) ajuta la dezvoltarea musculaturii bratelor.


Iata si câteva sugestii pentru dobândirea unui abdomen de invidiat: asezate pe spate, glezna stânga pe genunchiul drept atingeti genunchiul stâng cu cotul drept si invers (nu este complicat precum pare).


Pentru dezvoltarea musculaturii spatelui nu trebuie decât sa va asezati pe burta, cu bratul stâng intins inainte, iar apoi sa arcuiti spatele ridicând bratul stâng si piciorul drept si invers. Sau puteti, pur si simplu, din pozitia asezat pe burta cu mâinile la spate, sa arcuiti spatele.


Atentie la alimente!


Bineinteles ca exercitiile de acasa nu pot inlocui mersul la sala, ele fiind doar o solutie de compromis. La New Look, un abonament lunar costa 45 RON, iar studentii si elevii beneficiaza de o reducere de 10 RON, pret care include si sfatul antrenorului. Pentru cei care prefera aerobicul s-au format trei grupe programate in diferite momente ale zilei: de la 10.00, 16.30 si 18.00. Insa pentru a obtine rezultate nu este suficient sa mergeti la sala. Regimul alimentar are o importanta cruciala.


„Atunci când vreti sa slabiti trebuie sa mergeti la sala, dar si sa aveti grija ce mâncati. Alimentatia are o pondere de 70% pentru o persoana care vrea sa piarda din greutate“, a precizat Mirel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS