24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Stiati ca liliacul este singurul mamifer care zboara? In unele parti ale lumii, liliacul ia locul albinelor in polenizarea florilor.


Stiati ca liliacul manânca insecte intr-o noapte cât jumatate din greutatea corpului?


Stiati ca blana ursului polar este alba pentru ca mijlocul firului de par din blana este gol si prin el se reflecta lumina mai mult decât in zapada si gheata; iarna, blana lui se coloreaza in galben? Pielea unui urs polar este neagra.


Stiati ca ursul polar este stângaci? Ursul polar poate inota continuu 100 de km.


Stiati ca o singura oaie poate furniza suficienta lâna pentru fabricarea a 14 pulovere?


Stiati ca o girafa are acelasi numar de oase in alcatuirea scheletului gâtului ca si omul?


Stiati ca tatal emu ingrijeste puii cam un an si jumatate?


Stiati ca strutul este cea mai mare si mai grea pasare din lume si pasarea care alearga cel mai repede (70 km/ora)? Strutul are cei mai mari ochi dintre toate pasarile. Strutul are cele mai mari oua dintre toate pasarile (un ou cântareste 1,400 kg).


Stiati ca unele specii de vulturi pot zbura la altitudini mai mari de 11,5 km?


Stiati ca vulturul are vederea foarte buna si isi poate vedea prada si de la 1,5 km distanta daca este in vârful unui copac?


Stiati ca pinguinii care traiesc in ape foarte reci isi depun ouale si la temperaturi mai scazute de -62 C°?


Stiati ca pentru multi pinguini este o problema cum sa se racoreasca nu cum sa se incalzeasca? Unii dintre ei traiesc si in arii foarte calduroase din Australia sau Africa.


Stiati ca ochii bufnitei sunt foarte mari, ocupa jumatate din marimea capului? Bufnita nu-si poate misca ochii, de aceea are gâtul foarte flexibil.


Stiati ca flamingo ia apa in ciocul lung, o lasa apoi sa se scurga ramânându-i in gura doar micile insecte si animale de apa – asa isi face prânzul?


Stiati ca flamingo are penele roz de la anumite substante gasite in hrana ei, substante asemanatoare cu cele care dau morcovului culoarea portocaliu?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS