13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMarmura, un material aristocratic

Marmura, un material aristocratic

De-a lungul vremii, experienta si dorinta de a tine pe cât posibil pasul cu moda l-a invatat pe om ca, pentru aspectul si frumusetea cocheta a locuintei, piatra naturala este cea mai buna alegere. Taria, rezistenta si frumusetea acesteia au permis realizarea unor ansambluri arhitecturale deosebite. In ierarhia pietrelor naturale, marmura este „regina“, fiind preferata atât pentru rezistenta ei la uzura, pentru varietatea extrem de mare de culoare, cât si pentru luciul sau de oglinda. Spatiile publice sau private sunt la fel de potrivite pentru folosirea ei. Oamenii fiind pusi in situatia de a alege intre piatra naturala si substitutele ei, multi au preferat avantajele structurate estetic si ecologic ale marmurei. Marmura se valorifica in timp, capatând un aspect tot mai cald, mai placut, scotând tot mai mult in relief, prin patina capatata, caracterul estetic al lucrarii.


Intretinerea suprafetelor cu marmura este extrem de economica, suprafata curatându-se cu apa simpla si doar sporadic cu detergenti speciali. Marmura poate fi gasita si sub forma unei game variate de produse, elemente de decoratiuni interioare si exterioare, placaje, trepte, balustrade, glafuri, blaturi, seminee, coloane arhitecturale, adevarate opere de arta.


Stiati ca?


In perioada comunismului, marmura a fost exploatata intens, montata in lucrari mari si locuri de acces public, fara un desen bine gândit si fara a se tine cont de frumusetea si caracteristicile sale, ajungând treptat sa fie decazuta din drepturi?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS