10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinExtravaganta si rafinament prin incaltaminte

Extravaganta si rafinament prin incaltaminte

Debutul anotimpului rece i-a prins pregatiti cu extravaganta si rafinament pe designerii din domeniul incaltamintei, creatiile (sau copiile) lor etalate pe podiumurile internationale fiind prezente si in magazinele autohtone. Totul este permis: strasuri, tocuri gravate, tinte si barete, iar stilurile sunt cu atit mai atragatoare pe cât sunt de variate.


Cizmele de culoare crem prind de minune la doamnele cu gusturi rafinate, dar ele pot avea o alura sportiva chiar daca au tocul inalt, daca sunt ajutate de sireturi adevarate sau… fantezie, in genul celor create de designerul Anna Sui. Cizma neagra este indispensabila garderobei de iarna, dar, când este din piele lacuita si accesorizata cu tinte si fermoare argintii, devine o emblema a elegantei. Catarame, tinte, sireturi si decupaje… toate sunt permise. Se mizeaza pe extravaganta si originalitate, iar acest gen de incaltaminte arata incredibil pe negru.


Si combinatia alb-negru este in voga si chiar nemuritoare, chiar si când vine vorba de ghete. In acest sezon se poarta ghete „decoltate“, care se leaga cu sireturi sau cu o bareta mai solida. Este la moda in acest anotimp si combinatia crem-auriu, insa poate fi purtata numai la ocazii speciale. La incaltaminte se vor regasi elemente precum paietele sau tocul cu model gravat in relief.


Designerii au propus ca element de noutate pentru incaltamintea acestui sezon aplicarea de strasuri pe partea laterala a pantofului, pe toata lungimea lui sau chiar si pe toc. Insa aceasta extravaganta este recomandata tinutelor de seara. Velurul sau pielea intoarsa a revenit puternic in moda si arata excelent, mai ales pe o culoare pastelata care ii pune in evidenta textura catifelata.


Una dintre principalele tendinte ale toamnei, care cere doamnelor sa fie feminine si seducatoare, este aparitia baretelor. Cu cât mai multe, cu atât mai bine! Creatorii s-au jucat cu baretele, in diferite modele si dimensiuni. Acestea pun in evidenta glezna si confera un aer sic unui pantof care altfel ar fi comun.


Alt element de noutate, sau poate nu, este inspirat din lumea reptilelor: imitatia de piele de sarpe, o constanta in moda, asa cum este si pielea lacuita.


Nici doamnele care prefera stilul sport nu au fost neglijate de designeri. Acestea pot alege modele care respecta tendintele modei si au avantajul de a fi foarte comode. Pentru fanele denimului, pantoful sport din piele intoarsa este optiunea ideala pentru zilele reci. Stilul army, prezent si in vestimentatie, poate fi regasit in tendintele pentru incaltaminte, prin elemente specifice precum culoarea kaki sau bocancul militar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS