13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum mascam bucataria din garsoniera

Cum mascam bucataria din garsoniera

Spatiul mic dintr-o garsoniera ridica tot timpul probleme. In fond, este vorba de o singura incapere, care de cele mai multe ori are o suprafata insuficienta.


O solutie simpla, recomandata de specialistii revistei craiovene Casa si biroul, pentru a mari zona de zi, este demolarea peretelui dintre camera si bucatarie. Iar daca doriti ca frontul de munca sa nu fie vizibil, acesta se poate masca in spatele unor usi culisante placate cu oglinzi. Aceasta varianta de amenajare reprezinta o solutie avantajoasa pentru locuintele cu suprafata redusa, in cazul nostru o garsoniera. O idee ingenioasa care rezolva dintr-o data doua probleme: pe de o parte se afla zona activa, bucataria, perfect mascata de usile culisante, iar pe de alta parte, spatiul s-a dublat optic sub efectul oglinzilor uriase. Iar pentru cei care calca pentru prima data intr-o astfel de locuinta, totul lasa impresia de spatiu suplimentat. Trebuie avut in vedere si faptul ca, pe lânga bucataria care s-a mascat, si camera propriu-zisa a imobilului se mareste considerabil, câstigând in detrimentul fostei „cutii de chibrituri“.


Amenajare la preturi modice


In configuratia actuala, trebuie mentionat faptul ca bucataria se reduce doar la spatiul strict al frontului de lucru care cuprinde aragazul, chiuveta si mobilierul destinat unei bucatarii, de preferat majoritatea sa fie suspendate pe perete. Mai mult, o asemenea amenajare nu este extrem de costisitoare, deoarece o usa culisanta, cu un perete din oglinda, se poate realiza pe comanda la firmele specializate, pe dimensiuni dorite si la preturi ce variaza intre 150 si 200 de dolari/euro. O conditie ce se impune in reamenajarea spatiului dintr-o garsoniera este ca peretii imobilului respectiv sa nu fie portanti, ci claditi din caramida, cu structura de rezistenta pe grinzi si stâlpi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS