10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAmaryllis - un crin american

Amaryllis – un crin american

„Steaua cavalerului“ este o planta cunoscuta si sub numele de Amaryllis. Originara din America de Sud, aceasta necesita ingrijiri cu totul speciale pentru a ne bucura de minunatele ei flori.


Tulpina are flori mari, dispuse in umbrela, asemanatoare cu cele de crin. Pot exista flori in nuante de la alb pâna la oranj, rosii si chiar verzi. Frunzele sunt liniare, carnoase, ca niste curele, de culoare verde inchis. „Steaua Cavalerului“, cum este cunoscuta in popor, are un ciclu vegetativ special. Pentru a se produce inflorirea, trebuie sa parcurga o perioada de repaus total de doua – trei luni, la sfârsitul toamnei si peste iarna.


Inflorescenta dureaza pâna la doua saptamâni, cu conditia ca temperatura din incapere sa nu depaseasca 20 de grade Celsius. Dupa vestejirea cupelor, tija se taie, lasând la baza ei o portiune de aproximativ trei centimetri. Planta se asaza pe pervaz, la soare, pâna la aparitia frunzelor.


Pâna la sfârsitul lunii octombrie, planta se va uda si fertiliza normal, intrucât, in aceasta perioada, bulbul creste in dimensiuni si isi reface rezervele pentru urmatoarea inflorire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS